Marmara'daki 4.4'lük deprem korkuttu

Marmara Denizi'nde dün saat 20.49'da deprem meydana geldi. Deprem İstanbul genelinde ve Kocaeli'de de hissedil...

Marmara Denizi'nde dün saat 20.49'da deprem meydana geldi. Deprem İstanbul genelinde ve Kocaeli'de de hissedildi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi depremin 4.4 büyüklüğünde ve 11,2 kilometre derinlikte gerçekleştiğini açıkladı. Başbakanlık Deprem Dairesi Başkanlığı ise depremin büyüklüğünü 4.5 olarak açıkladı.
Deprem, İstanbul'da korku ve paniğe neden oldu. Yaklaşık 5 saniye süren deprem sonrası bazı vatandaşlar çocuklarıyla birlikte kendilerini sokağa attı. Depremin 1999 yılında yaşanan depremi hatırlattığını kaydeden vatandaşlardan bazıları 1-2 saat sokakta bekledi.
Kandilli Rasathanesi Müdürü Mustafa Erdik, yaptığı açıklamada, bölgede her 2 ayda bir bu büyüklükte deprem meydana geldiğini, dünkü depremin de normal bir olay olduğunu ifade etti. Erdik, depremin bu sefer daha fazla hissedilmesinin, akşam meydana gelmesi ve vatandaşın evde olmasından kaynaklandığını ifade etti.
ÖNCÜ DEPREMDİR DİYEMEYİZ
Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara da 'Bunlar Marmara'da olan olağan depremlerdir. Bu depremin öncü olup olmadığını bilmek şu an için imkansızdır' şeklinde konuştu. Beklenen büyük depremin de tam bu konumda olacağını kaydeden Prof. Dr. Ahmet Ercan ise dünkü depremin öncü olduğu kanısında olmadığını söyledi.