Lüks Işığında İlim Öğreniyor

Muğla'nın Yatağan ilçesine bağlı Bencik beldesinin Kamanlar mevkiinde 10 metrekarelik bir barakada yaşayan görme engelli 35 yaşındaki Şeref Ulacak, zihinsel engelli ve doğuştan görme bozukluğu olan ilköğretim 3

Muğla'nın Yatağan ilçesine bağlı Bencik beldesinin Kamanlar mevkiinde 10 metrekarelik bir barakada yaşayan görme engelli 35 yaşındaki Şeref Ulacak, zihinsel engelli ve doğuştan görme bozukluğu olan ilköğretim 3. sınıf öğrencisi 10 yaşındaki kızı Damla'yı okutabilmek için yardım bekliyor.
Sağlık sorunları bulunan eşi Gülten Ulacak(31) ile birlikte barakadan bozma elektriği bulunmayan tek göz odada piknik tüpüne bağlı lüks ışığında hayata tutunmaya çalışan ailede baba Şeref Ulacak, sol gözünün görmemesine rağmen kızını okutabilmek için bir mermer fabrikasında asgari ücretle çalışıyor. Anne Gülten Ulucak ise gündüzleri besledikleri küçükbaş hayvanları otlatıyor.
Aynı köyde yaşayan bir yardımsever tarafından kendilerine barınmaları için sağlanan toprak damlı elektriksiz 10 metrekarelik tek göz odada engelli kızı ve hasta eşiyle birlikte 9 yıldır yaşam mücadelesi veren Şeref Ulacak, "Sol gözüm doğuştan görmüyor, bu nedenle askere alınmadım. Kızımın da sol gözünde doğuştan görme bozukluğu var, aynı zamanda zihinsel olarak da yaşıtlarına göre geride, algılama ve anlama bozukluğu yaşıyor. Bu nedenle özel bir rehabilitasyon merkezinde eğitim alıyor. Askeri ücretle
mermer fabrikasında beden işçisi olarak iş buldum, ama burada da görme engelimin olduğu anlaşılırsa işsiz kalacağım. Çalışıp evimi geçindirmek ve kızımı tedavi ettirip eğitim almasını sağlamak istiyorum, ama çaresizim, devlet büyüklerimizden yardım bekliyorum. En azından kızımın eğitim ve sağlık sorunları için. Burada elektriği olmayan tek göz odada kızımın geleceğinin de kararmasını istemiyorum. Aldığım maaşla hem eşimin sağlık giderleri, hem de kızımın eğitim masraflarını karşılayamıyorum. Bu yıl okuldan
verilen kırtasiye ihtiyaç listesini bile alamadım" diye konuştu.

YARDIM TALEBİ RED EDİLDİ
Yatağan Kaymakamlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yardım talebinde bulunan Ulucak ailesine, baba Şeref Ulucak'ın sigortalı bir işte çalıştığı gerekçesiyle yardım yapılmasının mümkün olmadığı belirtildi ve başvuru talebi reddedildi.
Bencik İlköğretim Okulu 3. sınıfta öğrenim gören minik Damla'nın 150 TL tutan kırtasiye alışverişini yapamayan Şeref Ulacak, engelli kızının Yatağan'daki özel bir rehabilitasyon merkezinde haftanın iki günü eğitim aldığını belirterek ayda eline geçen 550 TL ile özürlü kızına bakmaya çalışıp sağlık sorunları bulunan eşinin tedavisine yetişmeye çalıştığını söyledi.

'DEVLET ŞEFKATLİ YÜZÜNÜ GÖSTERSİN'
10 yaşındaki Damla Ulacak'ın annesi Gülten Ulacak ise bir an önce kendilerine bir yardım elinin uzanmasını istedi. Gülten Ulacak, "Biz artık yaşımızı aldık. Kızımın daha iyi bir hayat sürmesi için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu yüzden devlet babanın şefkatli yüzünü kızımız için göstermesini bekliyoruz" diye konuştu.