Karargahta belge temizliği yapıldı

Millete komplo belgesinin ortaya çıkmasından sonra Genelkurmay, karargahta belge temizliği yapıldığı iddialarını doğruladı.

Ergenekon savcılarına millete ihanet belgesinin Albay Dursun Çiçek'in ıslak imzasını taşıyan orjinalini gönderen subay, önemli bir bilgiyi de aktarmıştı.

Subay, Çiçek'in çalıştığı Bilgi Destek Dairesi'ndeki bütün birimlerde evrak temizliği yapıldığını söylemiş, imha işlemine katıldıkları iddia edilen subay ve erler de verdikleri ifadelerde bu işlemi doğrulamışlardı.

Ergenekon davasına bakanİstanbul13. Ağır Ceza Mahkemesi, Çiçek'in görev yaptığı birimde hain plan ortaya çıkınca kaç belgenin imha edildiğiniGenelkurmayBaşkanlığı'na sordu.

Genelkurmay başkanlığı, mahkemeye gönderdiği yazıda albay Çiçek imzalı planın ortaya çıkmasının ardından karargah'ta yapılan belge temizliğini doğruladı. Genelkurmay gizli ibareli iki sayfalık yazıda imha işleminin Ocak 2009'da emir beklenmeden başladığını belirtti.

Genelkurmay'ın gönderdiği yazıya göre karargahta 12 Ocak 2009 ile 20 Haziran 2009 tarihleri arasında imha edilen belge sayısı 5 bin 395. Bu evraklardan 274'ünün ise millete komplo belgesi ortaya çıktıktan sonraki 4 gün içinde imhaya tabi tutulduğu ifade edildi.