Daltepe şehitleri anıldı

Siirt'in Şirvan ilçesi Daltepe ve Kalkancık köylerinde 1993 yılında bölücü terör örgütü üyeleri tarafından katledilen 37 vatandaş için anma töreni düz

Siirt'in Şirvan ilçesi Daltepe ve Kalkancık köylerinde 1993 yılında bölücü terör örgütü üyeleri tarafından katledilen 37 vatandaş için anma töreni düzenlendi. Daltepe köyünde yapılan anma törenine Vali Yardımcısı Yunus Sezer, Şirvan Kaymakamı Mustafa Can ve vatandaşlar katıldı.

Anma töreninde konuşan şehit yakını Emrah Kayır, bölücü terör örgütü mensuplarının ancak savunmasız insanlara gücünün yettiğini belirtti. Kayır, "17 yıl önceki olayla ilgili acımız halen tazedir. Bölücü terör örgütü mensuplarının gücü ancak savunmasız insanlara yetiyor. Acımız halen tazedir, ancak içimizde bitmeyen bir şey vardır ki eli kanlı bölücü terör örgütü mensuplarına aman vermemektir." dedi.

Vali Yardımcısı Yunus Sezer ise şunları söyledi: "Burada 80 yaşındaki ihtiyardan adı konmamış bebeklere kadar vatandaşlarımız gözü dönmüş caniler tarafından şehit edilmişlerdir. Kanlı terör örgütünün yaptığı bu katliam tarihe kara bir leke olarak geçmiştir. Bu kanlı eylemi gerçekleştirenleri nefretle kınıyor ve lanetliyorum. Burada yapılmak istenen bu milleti bölmektir. Halkımız arasında nifak tohumları ekmektir. Türkiye Cumhuriyeti milletiyle bölünmez bir bütündür. Onların geride bıraktıkları aileler de şehitlerimizin milletimize bıraktığı kutsal emanetlerdir. İnsanların üzerinde yaşadığı toprakların vatan olması kolay olmuyor. Üzerinde özgürce yaşadığımız bu toprakların vatan olması için Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda, Kıbrıs'ta ve terörle mücadelede şehitler verildi, gazi olundu. O yüzden bu topraklar çok değerli ve kutsal topraklardır."

Törende öğrenciler ve vatandaşlar bölücü terör örgütünü ve katliamı kınayan pankartlar taşıdı. Öğrenciler şehitlikle ilgili şiirler okudu. Daha sonra şehitlik ziyaret edilerek dualar edildi.