Bursa'nın Gap'ı

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde tarım arazileri suya doyacak.

Mustafakemalpaşanın GAP`ı, Döllük-Güllüce sulama projesinde 2 etap için arazi toplulaştırmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi gazetede yayınlandı. Proje hayata geçirildiğinde Mustafakemalpaşa`daki binlerce dönüm bakir araziler suya kavuşacak. AK Parti Bursa Milletvekili Ali Koyuncu, kararın ardından önümüzdeki günlerde arazi toplulaştırmasına ilişkin ihaleye çıkılacağını müjdeleyerek, yılda birkaç kez ürün alabilecek çiftçilerin rüyasının gerçeğe dönüşeceğini vurguladı.
Mustafakemalpaşa'nın GAP'ı olarak adlandırılan ve son 50 yılda gündemden düşmeyen Döllük-Güllüce sulama projesinde 2. etabının arazi toplulaştırma işi 2010 yılı yatırım programına alındı. 3milyonTL keşif ve 750 bin TL nakit bedelle Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından uygulanacak projede, 1 Ekim 2010 Cuma günü Bakanlar Kurulu Kararı imzalanarak uygulama aşamasına geçildi. Bakanlar Kurulu kararının onaylanmasıyla önümüzdeki günlerde ihale edilecek olan arazi toplulaştırma çalışmalarıyla Döllük-Güllüce projesinde önemli bir aşama daha kat edilmiş olacak.
3 bin 865 hektarlık Güllüce ve bin 46 hektarlık Döllük sulaması projesiyle birleştirilecek olan Devecikonağı 399 hektarlık pompaj sulaması ile çiftçiler rahat bir nefes alacak ve toprak analizleri vasıtasıyla zirai verim hissedilir şekilde artacak. Lütfiye, Boğazköy, Tatkavaklı Beldesi, Derecik, Güllüce, Ocaklı ve Koşuboğazı köylerini içine alan 1 Ekim 2010 tarihli Bakanlar Kurulu kararına göre doğuda Mustafakemalpaşa imar sınırları ve M.K.Paşa çayı, batıda Koşuboğazı yerleşim alanı, kuzeyde Karacabey ovası, güneyde Kosova, Boğazköy ve Demirdere bayır arazilerini içine alan 3 bin hektarlık alanda Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü uygulama başlayacak.
30 Nisan 2009 tarihinde müteahhit firmayla imzalanan anlaşma gereği başlayan ve `Emet-Orhaneli 1. aşama projesi kapsamında devam eden Döllük-Güllüce 1. etap pojesi ile ülkemizin en verimli arazilerinden olan bu bakir topraklar suya kavuşmuş ve çiftçilerimiz de yıl boyunca bir kaç kez ürün alabilir duruma gelecek. Tamamı cazibeli sulama yöntemiyle suya kavuşacak yaklaşık 6 bin hektarlık bu proje içerisinde 3bin 865 hektarlık Güllüce sulamasının yanı sıra, yine cazibeli bin 46 hektarlık Döllük sulaması, 399 hektarlık Devecikonağı pompaj sulaması, 170 hektarlık Çaltılıbük pompaj sulaması ve 631 hektarlık Kestelek pompaj sulaması yer alıyor.