Bilgi Evleri, yeni eğitim döneminde hedef yükseltecek

Ankara'nın Mamak Belediyesi bünyesinde hizmet veren Bilgi Evleri, yeni eğitim ve öğretim yılına girmenin coşkusunu yaşıyor. Okulların açılmasıyla birl

Ankara'nın Mamak Belediyesi bünyesinde hizmet veren Bilgi Evleri, yeni eğitim ve öğretim yılına girmenin coşkusunu yaşıyor. Okulların açılmasıyla birlikte bölgedeki dar gelirli, ihtiyaç sahibi çocuklara hizmet veren Bilgi Evleri yeni öğretim yılında hedef yükseltti. Eylül ayı itibariyle bin 580 öğrenciye eğitim veren Bilgi Evleri'ne vatandaşların ilgisi yoğun. Bilgi Evleri Lalahan, Türközü, Başak, Kayaş, Kıbrısköyü, Anfi, Laika Akbilek, Demirlibahçe, Abidinpaşa, Peyamisefa olmak üzere 10 noktada hizmet veriyor. 2. sınıftan 8. sınıfa kadar öğrencilere, matematik,Türkçe, sosyal bilgiler, bilgisayar, fen bilgisi, İngilizce branşlarında eğitim veriliyor.

Geçtiğimiz eğitim ve öğretim yılında mevcut Bilgi Evleri'nden Anadolu liseleri ve anadolu öğretmen liselerine öğrenci kazandıran Bilgi Evleri'nde öğrencilerin yanı sıra bazı veliler de verilen eğitimden faydalanıyor. Çocuklara milli eğitim müfredatındaki derslerin yanısıra, özgüvenlerini kazanma noktalarında da çalışmalar sunuluyor. Her gün 1saat okuma saati belirleyerek öğrencilerin okumaya önem vermeleri sağlanıyor. Bilgi evlerinde öğrenciler 8 saat uygulamaya tabi tutuluyor. Her ay düzenli olarak sınavların yapıldığı Bilgi Evleri'nde öğrencilerin başarı seviyelerini yükseltmek için özel uygulamalar gerçekleştiriliyor. Bu yılki hedefin çok daha üst seviyelere çekildiğini belirten Bilgi Evi yetkilileri, "Amacımız eğitim camiasında saygın bir başarı kazanmaktır."dedi.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Bilgi Evleri'nde en az öğrenciler kadar velilere verilen önemin de altını çizerek, "Zaman zaman öğretmenlerimiz tarafından ziyaretler yapılarak veliler bilinçlendiriliyor. Veli ziyaretlerinde çocuklar şikayet edilmiyor, başarılarından bahsediliyor." dedi.

Mamak Belediye Başkanı Akgül, her fırsatta öğrencilere verilen desteğin devam edeceğini belirterek, burada eğitim gören öğrencileri çok iyi yerlerde görmek istediklerini vurguladı.