Yurtta Hava Durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Karadeniz'in doğusu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Trabzon, Kars ve Ardahan çevrelerinde görülecek yağışların, sabah saatlerinde Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor

Yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Karadeniz'in doğusu, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Trabzon, Kars ve Ardahan çevrelerinde görülecek yağışların, sabah saatlerinde Rize ve Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Marmara, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeyi ile Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde sabah ve gece saatlerinde yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı Batı kesimlerde 3 ila 5 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.
Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'nun doğusunda batı ve kuzeybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.
Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcakları ise şöyle:
Ankara: Az bulutlu ve açık, gece saatlerinde yer yer sisli 14
İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 18
İzmir: Az bulutlu ve açık 22
Adana: Az bulutlu 27
Antalya: Az bulutlu 26
Samsun: Parçalı bulutlu 15
Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, iç kesimlerinin yüksekleri karla karışık yağmurlu 15
Erzurum: Parçalı çok bulutlu 7
Diyarbakır: Az bulutlu 18