Taşmağazalar Yenileniyor

Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nce 2011 Üniversiteler arası Kış Oyunları (UNİVERSİADE) kapsamında Taşmağazalar semtinde sürdürülen çalışmalarda sona gelindi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, kentsel dönüşüm çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü Taşmağazalar semtinde uygulanan yeni projenin yapımında sona yaklaşıldığını belirtti.
Başkan Küçükler, Taşmağazalar Çarşısı'nın, Erzurum'un tarihi çarşılarından birisi olduğunu belirten, gerekli çalışmalar bitikten sonra, çarşının en gözde dinlence mekanlarından birisi haline geleceğini kaydetti.
Altyapının baştan aşağı değiştirilmesinin ardından kaldırımların tamamen sökülerek granit taşla döşendiğini ifade eden Başkan Küçükler, "Çarşıdaki çalışmalar tamamlandıktan sonra bu hat trafiğe tamamen kapatılacak. Çevre düzenlemesi ve peyzaj işlemlerinin ardından oturma ve yürüme parkurlarıyla Taşmağazalar, yeni bir çehre kazanmış olacak." diye konuştu.
Proje kapsamında Taşmağazalar Çarşısı'nda birbirinden ayrı üç süs havuzu bulunacağını, yol boyunca da oturma parkurları dizayn edileceğini anlatan Başkan Küçükler, "Çarşı boyunca yeşillendirme ve çeşitli peyzaj uygulamaları yapılacak. Çarşıya banklar koyulacak, aynı istikamet boyunca üç ayrı süs havuzu inşa edilecek. Erzurum halkı bu çarşıda trafik karmaşasından uzakta hem alışveriş yapabilecek, hem de gönlünce vakit geçirebilecek. Projenin uygulama esnasında çalışmalara alt yapıdan işe başladık. Daha sonra kaldırımları tamamen kaldırarak, yerlerine granit taş döşüyoruz. Cadde boyunca yer döşemeleri de, yine tarihi yapıya uygun bir özellik taşıyacak." Diye konuştu.
Taşmağazalar'da yürütülen çalışmanın Doğu Anadolu da benzerinin olmadığına dikkat çeken Küçükler, "İnsanlar bu çarşıya artık alışveriş yapmanın yanında dinlenme amacıyla da gelecek. Buradaki hareketlilik, haliyle çarşıdaki ekonomik canlılığı da artıracak." dedi.