Taksim'de Patlama

İstanbul Taksim'de patlama oldu! Taksim'de patlamanın ardından 15:23 itibariyle 5'i ağır 15 polis memuru olmak üzere 17 sivil vatandaş yaralandı.Taksim'de patlamalar ile ilgili son dakika haberler sitemizde.

Taksim'de Patlama
İstanbul Taksim'de patlama oldu! Taksim'de patlamanın ardından 15:23 itibariyle 5'i ağır 15 polis memuru olmak üzere 17 sivil vatandaş yaralandı.Taksim'de patlamalar ile ilgili son dakika haberler sitemizde.Taksim Meydanı'ndaki polis noktasında meydana gelen patlamada aralarında çevik kuvvet polislerinin de bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı.

Olay, saat 10.30 sıralarında Cumhuriyet Anıtı'nın yan tarafındaki polis noktasında meydana geldi. Patlamada çok sayıda çevik kuvvet polisiyle vatandaş yaralandı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edilirken, patlamanın meydana geldiği noktada parçalanmış bir kadın cesedi bulundu. Patlamayla birlikte polis Taksim Meydanı'nı adeta ablukaya aldı. Bir polis helikopteri meydanı havadan kontrol etti. Patlamada yaralanan çevik kuvvet polisleri ve vatandaşlar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Patlamaya canlı bombanın neden olduğu öne sürüldü.

İÇİŞLERİ BAKANI BEŞİR ATALAY'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Taksim'deki patlamada 10'u polis olmak üzere 22 kişinin yaralandığını belirterek, ''Yaralıların durumu genelde iyi. İki polisimiz ameliyatta. Genel olarak aldığımız bilgi inşallah can kaybı olmayacak o yönde, umudumuz da o'' dedi.

PATLAMADA BACAĞINDAN YARALANAN BİR VATANDAŞ, DR. SİYAMİ ERSEK HASTANESİNDE AMELİYATA ALINDI

Taksim'de meydana gelen patlamada yaralanan vatandaşlardan biri, Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirildi.Patlamada bacağından yaralanan Gülden Güngör'ün (24), Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ameliyata alındığı bildirildi.Güngör'ün Fransa'dan geldiği ve Taksim'e babası Ali Güngör ile birlikte alışveriş için gittikleri öğrenildi.

12'Sİ SİVİL, 10'U POLİS MEMURU 22 YARALI VAR

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Taksim'de meydana gelen patlamayla ilgili olarak, ''Elbette ki bir terör örgütü olarak gözüküyor'' dedi.Vali Mutlu, Vatan Caddesi'nde bugüne yapılan Cumhuriyet Bayramı töreninin ardından basın mensuplarının Taksim Meydanı'nda meydana gelen patlamaya ilişkin sorularını yanıtladı.Mutlu, şunları söyledi:''Eylemi gerçekleştirenleri şiddetle kınıyorum ve lanetliyorum. Bir erkek eylemci kendini de imha etmek suretiyle Taksim Meydanı'nda polis noktamızın bulunduğu yerde eylem gerçekleştirmiştir. Eylem sonucunda ilk belirlemelerimize göre 12 vatandaşımız, 10 polis memurumuz yaralıdır. Yaralılar içinde durumu ağır olan yok. 4 hastanede tedavileri sürüyor. Yakinen takip ediyoruz. Eylemle ilgili emniyetimiz ve diğer güvenlik birimlerimiz koordineli bir şekilde takip ediyorlar. İzliyoruz. Daha sonra gelecek olan bilgileri basınla paylaşmaya devam edeceğiz.'' Vali Mutlu, bir gazetecinin ''Eylemi gerçekleştiren hangi örgüte mensup'' yönündeki sorusuna, ''Şu anda bize intikal eden bir açıklama yok. Herhangi bir farklı bilgi de gelmedi'' karşılığını verdi.

Bir gazetecinin ''Bombanın içeriğiyle ilgili bilgi var mı?'' sorusuna ise Mutlu, ''Şu anda bununla ilgili bilgi yok. Yapılacak incelemeler sonucunda detayları verebiliriz. Olayı takip ediyoruz'' yanıtını verdi. Mutlu, ''Bombayla ilgili daha önceden bir istihbarat gelmiş miydi?'' yönündeki bir soruya da ''Eylemin mahiyeti noktasında ne tür bir eylem olduğunu, hedefinin ne olduğunu... Elbette ki bir terör örgütü olarak gözüküyor. Daha önceden de ülkemizde gerçekleştirilen bu tür eylemler olmuştu. Bu nedenle detayları daha sonra açıklayacağız'' şeklinde yanıt verdi.

PATLAMAMIŞ 2. BOMBA BULUNDU

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Taksim'deki saldırı bölgesinde patlamamış 2. bomba bulunduğunu açıkladı.İstanbul Taksim’de Çevik Kuvvet ekiplerinin bulunduğu kontrol noktasına canlı bombalı bir saldırı düzenlendi. Olayda ilk belirlemelere göre 9'u polis 15 kişi yaralandı. Yaralı polislerden 2'sinin durumu ise ağır. Bomba imha ekipleri ikinci bomba ihtimaline karşı olay yerine geldi. Polis güvenlik çemberini genişleterek vatandaşları bölgeden uzaklaştırıyor.Olay yerinde açıklama yapan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın patlamada 9'u polis, 15 kişinin yaralandığını, yaralılardan 2 kişinin durumunun ağır olduğunu söyledi. Ağır yaralı 2 polis memurunun Halil Keskinbıçak ve Muzaffer Arslan olduğu öğrenildi. Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi ve ambulans sevk edildi. Vatandaşlar patlama sonrası büyük panik yaşadı.Görgü tanıkları, çok şiddetli bir patlama sesi duyduklarını, patlamadan sonra polisin patlama bölgesini derhal kapatarak güvenlik çemberine aldığını, yaralıların ambulansla hastaneye götürüldüğünü söyledi.

EMNİYET MÜDÜRÜ ÇAPKIN: ''OLAY ARAŞTIRILIYOR. CANLI BOMBA, ERKEK. POLİS ARACINA GİRMEYE ÇALIŞMIŞ, GİREMEYİNCE POLİS ARACININ YANINDA PATLATMIŞ''

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Taksim'de meydana gelen patlamada yaralanan 6 kişinin tedavi edildiği Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesinde incelemelerde bulundu.Hastaneye girişi sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çapkın, 9'u polis 15 yaralının olduğunu hatırlatarak, ''Şehidimiz yok. Olay araştırılıyor. Canlı bomba, erkek. Polis aracına girmeye çalışmış, giremeyince polis aracının yanında patlatmış'' dedi.Hastanede kalarak yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi alan Çapkın, daha sonra buradan ayrıldı. Hastane önünde ve çevresinden yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı görüldü.

Öte yandan, polis telsizinden çok sayıda kana ihtiyaç olduğu şeklinde anonslar yapılıyor. Anonslarda kan vermek isteyen emniyet mensubu ve vatandaşların yaralıların bulunduğu Taksim, Şişli Etfal, Haseki ile Haydarpaşa Numune ve Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanelerine gitmeleri gerektiği belirtildi.

İKİNCİ BOMBA ŞÜPHESİ

Polis ekipleri ikinci bir saldırı ihtimaline karşı bölgeyi güvenlik çemberine alırken, meydana çıkan tüm yollar kapatıldı. Ayrıca gazeteciler de dahil hiç kimse bölgeye yaklaştırılmıyor.

İSTANBUL'DA KIRMIZI ALARM

Patlamanın ardından çevrede geniş güvenlik önlemi alan polis, kötü hava koşulları nedeniyle bugüne ertelenen Vatan Caddesi’ndeki 29 Ekim törenleri için de kırmızı alarm verdi ve görevli tüm polisler uyarıldı.

HELİKOPTERLİ OPERASYON

Patlama sonrası polisin düzenlediği operasyonlara 6 polis helikopteri de havadan destek veriyor.

TÜRK KIZILAYI ALARM DURUMUNA GEÇTİ

Türk Kızılayı, Taksim'de meydana gelen patlamanın ardından çok sayıda yaralı olduğu bilgisinin alınması üzerine alarm durumuna geçti.Türk Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, yaralıların kaldırıldığı hastaneler ile temasa geçilerek, muhtemel kan ihtiyacının karşılanması için gerekli hazırlıkların tamamlandığı bildirildi.Patlamadan etkilenenlere psikososyal destek sağlamak amacıyla Türk Kızılayı Marmara Bölge Afet Yönetimi Müdürlüğünden (MAFOM) bir öncü araç ile 2 uzman psikologun olay yerine gönderildiği belirtilen açıklamada, gelişmelerin Türk Kızılayı Afet Operasyon Merkezi ve MAFOM tarafından yakından takip edildiği vurgulandı.

TAKSİM'DE MEYDANI'NDAKİ PATLAMA SONRASINDA, MEYDANA ÇIKAN BİRÇOK CADDE VE SOKAK TRAFİĞE KAPATILDI

Taksim'de meydana gelen patlama sonrasında birçok yol trafiğe kapatıldı.Taksim Meydanı'nda saat 10.30 sıralarında meydana gelen patlamanın ardından, The Marmara Oteli önünden Beşiktaş'a inen, Sıra Selviler Caddesi ile Gümüşsuyu'ndan Taksim'e çıkan bütün yollar trafiğe kapatıldı. Meydandaki otobüs duraklarında bulunan bütün otobüsler boşaltılırken, vatandaşlar ve basın mensupları bölgeden kontrollü bir şekilde uzaklaştırıldı.  Çevik Kuvvet polis noktasındaki otobüste büyük çapta maddi hasar oluşurken, çevredeki emniyet araçlarıyla, bazı iş yerlerinin camları da patlamanın şiddeti ve isabet eden şarapnel parçalarıyla kırıldı.''Canlı bomba''ya ait olduğu belirtilen ceset de Çevik Kuvvet ile diğer emniyet araçlarının arasındaki bölümde görülüyor.Patlamanın meydana geldiği bölgede bir piknik tüpü olduğu gözlenirken, Taksim Meydanı ile çevresi üzerinde izleme ve güvenlik gerekçesiyle sürekli bir polis helikopteri uçuş yapıyor.