Sami Yen'de kritik karşılaşma

34 gündür galibiyete hasret kalan Galatasaray, Ali Sami Yen Stadı'nda Antalyaspor'u konuk edecek.



34 gündür galibiyete hasret kalan Galatasaray, Ali Sami Yen Stadı'nda Antalyaspor'u konuk edecek.

Süper Lig'in 10. haftasında Galatasaray, Medical Park Antalyaspor'u ağırlayacak. Ali Sami Yen Stadyumu'nda oynanacak ve saat 19.00'da başlayacak karşılaşmada Bünyamin Gezer düdük çalacak.

İstatistiklerle maç

Galatasaray ile Medical Park Antalyaspor, Cumartesi akşamı yapacakları maçla ligde 31. kez karşı karşıya gelecek. Tarafların ligde şimdiye dek yaptığı 30 maçın 20'sini Galatasaray, 5'ini Medical Park Antalyaspor kazanırken, 5 karşılaşma da berabere sonuçlandı.

İki takımın İstanbul'da yaptığı 15 maçta, Galatasaray'ın rakibine galibiyet sayısında 9-4 üstünlüğü bulunuyor. Sarı-kırmızılı ekip, Antalya'da sadece iki sezon önce yenildiği Antalyaspor'a, sahasında ise 1984-85 sezonunda 2-1, 1994-95 sezonunda 3-0, 1995-96 ve 2009-2010 sezonlarında ise 2-1'lik skorlarla mağlup oldu. Galatasaray'ın İstanbul'daki toplam 27 golüne, Antalya ekibi 16 golle karşılık verdi.

Aslan'da eksik çok

Galatasaray'da kötü gidiş sonrasında Frank Rijkaard'ın görevine son verilmiş, kulübün efsane isimlerinden Gheoghe Hagi teknik direktörlik koltuğuna getirilmişti. Rumen teknik adam ilk maçında Fenerbahçe deplasmanından bir puan koparmayı başarmış ve takımın kaybettiği güveni kazanmasına yardımcı olmuştu.

34 gündür galibiyete hasret kalan sarı-kırmızılılar, Antalyaspor maçından alacağı 3 puanla çıkışa geçmeyi hedefliyor.

Sarı-kırmızılı ekipte Baros, Arda, Kewell ve Aydın'ın sakatlıkları bulunurken, Ayhan ise cezası nedeniyle forma giyemeyecek. Ankaragücü maçında kırmızı kart gören kaleci Ufuk'un cezası bitti.

Deja Vu

Konuk Antalyaspor ise Ziraat Türkiye Kupası play-off turunda Orduspor'u uzatmalarda bulduğu golle devirerek gruplara kalma başarısı göstermişti.

Geçtiğimiz sezon Ali Sami Yen'de Galatasaray'ı 2-1 yenen Antalyaspor, son dönemde aldığı başarılı sonuçlara bir yenisini ekleme peşinde.

Muhtemel 11'ler...

Galatasaray: Aykut, Sabri-Neil-Servet-Hakan, Cana-Mustafa-Insua-Elano, Misimoviç-Pino

Antalyaspor: Ömer Çatkıç- Erkan, Ivan Radeljic, Musa Nizam, Yenal, Ali Zitouni, Kerem, Uğur İnceman, Tita, Necati Ateş, Serge Djiehoua.

Stat: Ali Sami Yen
Hakem: Bünyamin Gezer
Saat: 19.00