Mehter Takımından İlk Gösteri

Kütahya Simav'da esnaf ve kamu görevlilerinden oluşan 50 kişilik Mehter Takımı ilk gösterisini Cumhuriyet Bayramında gerçekleştirdi

Kütahya Simav'da esnaf ve kamu görevlilerinden oluşan 50 kişilik Mehter Takımı ilk gösterisini Cumhuriyet Bayramında gerçekleştirdi. Sürpriz bir şekilde sivil kıyafetleriyle halkın karşısına çıkan Simav Mehter takımı daha ilk gösterisinde vatandaşlardan ilgi gördü, büyük bir takdir topladı.
Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen resmigeçit törenine katılan ve yaklaşık 15 dakikalık bir gösteri sunan Simav Mehter takımı performansıyla göz doldurdu.
Mehter Takımının dünyanın en eski bandolarından biri olduğunu ifade eden Simav Eynal Kaplıcaları Mehteran Musikisi Turizm ve Kültür Derneği Başkanı Oğuzhan Durmuş, " Mehter Takımı dünyanın en eski bandolarından biridir. Ve Türk milletine aittir. Bu sebeple insanımızın gönlünde özel bir yeri vardır.. Dünyaya hükmeden ecdadımızın yaptığı fetihleri çağrıştıran önemli bir topluluktur. Dünya askeri tarihinin ilk bandosu olan Mehter Takımı, geçmiş dönem Türk müziğinin coşkulu ritimlerini bugüne taşıyan, Türk kahramanlığının ve evrensel boyutlara ulaşmış Osmanlı anlayışının günümüzdeki en görkemli göstergesidir. Simav'da eksikliğini hissettiğimiz için kurduğumuz Mehter Takımımız tamamen gönüllülerden oluşmaktadır. İlk gösterimizde halkımızın bize karşı göstermiş olduğu ilgi bizi daha da cesaretlendirdi. Simav'a ve Simav halkına layık bir Mehter takımı olabilmek için çalışmalarımızı daha da sıklaştıracağız. Bize inananlara teşekkür ediyoruz" diye konuştu.