Kpss Eğitim Bilimleri Sınavı Başladı

Kopya iddialarının ardından iptal edilen ve bugün yeniden yapılan KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı başladı.

Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde sabah erken saatlerde sınava girmek için gelen öğretmen adayları kontrol için sıraya girdi. İlk sınavda kopya iddialarının ortaya çıkmasının ardından bugün yapılan sınavda olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Öğrencilerin içeriye toka, yüzük, küpe, saat ve metal içeren eşyaları içeriye alınmadı. Daha önceki sınavda başörtüleriyle sınava giremeyen öğretmen adayları bu sınavda başörtüleriyle içeriye girebildi. Başörtülü öğrencilerin güvenlik gerekçesi
nedeniyle bayan polisler tarafından detektör adı verilen cihazla aranmaları dikkat çekti.
Sınav salonlarında ÖSYM'nin küçük poşetler içerisinde iki kalem, bir silgi, bir adat kalemtraş, bir adet peçete ve küçük şişe su masaların üzerinde bıraktığı görüldü. Tüm uyarılara rağmen öğrencilerin sınava gelirken yine kalem silgi ve benzeri araç gereçlerle salona geldikleri görüldü. Sınav salonları dışında görevliler ise sürekli olarak ÖSYM'nin uyarılarını anons etti.
Öğrenciler yanlarında getirdikleri eşyaları emanet edecekleri birini bulmakta güçlük çekerken öğrencilerin imdadına yeğenini de sınava geren Rabia Gündoğan adlı bir veli yetişti. Elindeki şalını açan Gündoğan, öğrencilerin kendisine verdiği tüm eşyaları bunun içerisinde sakladı.
Kontrol sırasında polis ekipleri, yalnız gediklerini ve kime emanet edeceklerini soran öğretmen adaylarına da emanetçi Gündoğan ı gösterdi.
Öte yandan detektörle aranan bir erkek öğrencinin ayakkabısının sinyal vermesi üzerine öğretmen adayı başka bir kimseyle ayakkabısını değiştirerek imtihana girdi.