KOBİDER'den Taksim saldırısına kınama

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER ) Başkanı Nurettin Özgenç, İstanbul Taksim meydanında 10'u çevik kuvvet görevlisi olmak üzere 2

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER ) Başkanı Nurettin Özgenç, İstanbul Taksim meydanında 10'u çevik kuvvet görevlisi olmak üzere 20'den fazla kişinin yaralanmasına sebebiyet veren saldırıyı nefretle kınadığını ifade etti.

Nurettin Özgenç konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada emniyet güçleri ve sivilleri hedef alan eylemin ortalığı karıştırıp kaos yaratmak isteyenlerce yapıldığını dile getirdi. KOBİDER Başkanı Özgenç, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"İstanbul'un göbeği Taksim Meydanı'nda çevik kuvvet polis araçlarının bulunduğu noktada meydana gelen canlı bomba saldırısında 12 vatandaş, 10 polis olmak üzere toplam 22 kişi yaralanmasına neden olan polis teşkilatı mensuplarımıza yönelik bombalı eylemi şiddetle kınıyoruz. Vatandaşın huzur ve sükunetini sağlamaya çalışan polislerimizin hedef alınarak yapılan bu saldırı bir yerde halka karşı yapılmıştır.

KOBİDER olarak, her kimden ve hangi cenahtan gelirse gelsin, kime yapılırsa yapılsın bu ve bunlara benzer eylemler ülkemizi ve milletimizi hedef alan provokasyonlar olarak görüyor ve kim ve kimler yapıyorsa şiddetle lanetliyoruz. Amacı itibari ile demokrasiye, istikrara, milletimizin geleceğine yönelik bu tür şiddet içeren her türlü saldırı ve provokasyonlara karşı milletimizin tüm fertlerini bu tür kışkırtmalara karşı uyanık olmaya çağırıyoruz.

Birileri ülkemizin huzurunu,birlik ve beraberliğini bozmak istiyor. Yapılan saldırı Türkiye'de halkımızın kardeşçe yaşam elde ettiği bir ortamda huzur, istikrar ve pekişen birlik ile beraberliğini bozmaya yönelik olduğunu masum halkımıza ve emniyet güçlerimize karşı yapılan bombalı saldırıları üzüntüyle karşılıyor ve tüm KOBİDER camiası olarak esefle kınadığımızı belirtiyoruz. Huzur ortamını bozmak için bedbahtların polislerimize karşı yapmış olduğu bu menfur saldırı sonucu yaralan emniyet mensuplarımıza ve vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletir,yüce Allah'tan acil şifalar niyaz ederim."