Kahtalı Mıçı'nın selamı yetti

Adana'da kemik erimesi hastası 5 yaşındaki kızı Elif'i tedavi ettirip ilaç alacak parası olmadığı için bunalıma girdiğini söyleyen 29 yaşındaki Yılmaz

Adana'da kemik erimesi hastası 5 yaşındaki kızı Elif'i tedavi ettirip ilaç alacak parası olmadığı için bunalıma girdiğini söyleyen 29 yaşındaki Yılmaz Çakır, 10 katlı işhanının terasında intihar teşebbüsünde bulundu. Çaresiz babayı, ünlü türkücü Kahtalı Mıçı, arkadaşlarıyla selam gönderip "Kendisine yardımcı olacağım" diyerek intihardan vazgeçirdi.

Karabük'te yaşayan Yılmaz Çakır, kemik erimesi rahatsızlığı olan kızı Elif Çakır'ın tedavisi için gerekli 450 lirayı bulamayınca çalışmak üzere 3 gün önce Adana'ya geldi. İş bulamayınca bunalıma giren Çakır, İnönü Caddesi'ndeki 10 katlı Hüseyin Telmeç İşhanı'nın terasına çıktı. Ayağını aşağıya sarkıtıp intihar teşebbüsünde bulundu. Polis, itfaiye ve acil servis ekiplerinin olay yerine gelmesinin ardından Çakır, kendini yaklaşık 30 metreden aşağı sarkıttı. Polis memurlarının ikna çabası sonuçsuz kaldı. İtfaiye ekipleri Çakır'ın aşağıya atlama olasılığına karşılık hava yastığını açıp beklemeye başladı.

Bu arada olay yerine yakın bir yerde arkadaşlarıyla oturan "Kahtalı Mıçı" lakaplı türkücü Mustafa Arslan, intihar girişimini öğrenince yanındakilerden birine "Git söyle neye ihtiyacı varsa ben yardımcı olacağım. Atlamasın" deyip haber yolladı. Bu kişi de işhanına çıkıp polisler vasıtasıyla Çakır'a Kahtalı Mıçı'nın kendisine yardımcı olacağını bildirdi. Yardım sözü alan Çakır, intihardan vazgeçti. Polisin işhanından çıkardığı Çakır, "Her şeyi kızım için yaptım, çalışmak istedim iş vermediler. Tedavisi ve ilaçları için 450 lirayı bile bulamadım." diyerek gözyaşı döktü. Karakola götürülen Çakır, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Türkücü Kahtalı Mıçı ise "Bu arkadaşa söz verdim. Derdini, sorununu dinleyeceğim. Yanıma gelsin ne istiyorsa vereceğim. Eğer, bir kişiyi kötü bir durumdan kurtaracaksam ne mutlu bana." dedi.