İzmir'de Kpss Sınavı Başladı

Türkiye genelinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) İzmir'de saat 09

Türkiye genelinde yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) İzmir'de saat 09.30'da başladı. ÖSYM tarafından güvenlik önlemlerinin artırıldığı sınavda, sınav öncesi adaylar polisler tarafından elle ve dedektörlerle arandı. Adaylar hiçbir aksesuarla sınav giriş binalarına alınmazken, ÖSYM tarafından sınav salonlarında adayların kullanması için kalem, silgi, kalemtraş, peçete, şeker ve su hazır bulunduruldu.
Sınav sorularının sızdırıldığı yönündeki iddialar sonrasında tekrar düzenlenen KPSS sınavı Türkiye genelinde 81 il merkezinde ve yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Lefkoşe'de yapılıyor. İzmir'de saat 09.00'da adaylar sınav öncesinde sıkı bir kontrolden geçti. Yüzüklerinden saatlerine, kolyelerinden küpelerine ve tokalarına kadar her türlü aksesuarlarını çıkararak yanlarında hiçbir eşya bulunmadan sınav binalarına girmelerine izin verilen adayların kişisel eşyaları da özel bir poşetleme sistemi ile
numaralandırıldı. Adayların sınavda kullanacakları iki adet kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, peçete, şeker ve su ÖSYM tarafından sınav salonlarında paketler halinde hazır bulunduruldu. Başörtülü öğrencilerde el ve dedektörlerle polisler tarafından aranarak sınav salonlarına girdi. Adaylardan bazıları ilk kez bu kadar sıkı bir kontrolden geçtikleri için biraz gergin olduklarını belirtirken; sınava ilk defa girecek öğrenciler ise kontrolden memnun olduklarını söyledi.