Cihan Haber Ajansı Ön Gündemi

- Temmuz 2010'da yapılan ve KPSS'de kopya iddiaları nedeniyle Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından iptal edilen 2010 KPSS Lisans-Eği

- Temmuz 2010'da yapılan ve KPSS'de kopya iddiaları nedeniyle Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından iptal edilen 2010 KPSS Lisans-Eğitim Bilimleri Sınavı 81 il ve Lefkoşa'da yapılacak. (09.30)

- Yağmur nedeniyle ertelenen İstanbul'daki 29 Ekim Cumhuriyet bayramı resmi geçit töreni Vatan Caddesi'nde yapılacak. (10.30)

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ilısu Barajı'nda yapılan konutların anahtar teslimi için Mardin'e gidecek. Başbakan Erdoğan, Ilısu Barajı nedeniyle evleri sular altında kalacak Ilısu köyü sakinleri için yaptırılan modern konutların anahtar teslim törenine katılacak. Erdoğan, buradaki törenden sonra Şanlıurfa'ya gidecek. (11.00 / 14.00)

- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen 'Millet ve Devlet Bekası İçin Güç Birliği' toplantısına katılacak. (13.00)

- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Lüksemburg Maliye Bakanı Luc Frieden, Gaziantep'te çeşitli ziyaretler yapacak. Her iki Maliye Bakanı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Ticaret Odası ve Zeugma Mozaik Müzesi'ni ziyaret edecek. Bakanlar, Gaziantep'in tarihi bölgelerinde de gezi yapacak. (11.00 - 17.00)

- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir'de... Bakan Günay, 31 Ekim Dünya Karadeniz Günü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek olan 'Karadeniz ve Karadeniz'in Sorunları' konulu toplantıya katılacak. (14.00)

Çevre ve Orman Bakanlığı ile Karadeniz'in Kirliliğe Karşı Korunması Komisyonu tarafından düzenlenen 'Uluslararası Karadeniz Günü etkinlikleri, Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kültür Merkezi'nde yapılacak. Programa; Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ile Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Lütfi Akça da katılacak. (09.00)

- Bursa'da yağmur sebebiyle ertelenen Cumhuriyet Bayramı kutlamaları yapılacak. (09.30)

- TÜFED Başkanı Sıtkı Yılmaz, Bursa'da, kredi kartları mağdurlarının yaşadığı sıkıntıların çözümüne yönelik basın toplantısı düzenleyecek. (11.30)

- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Çin temasları takip ediliyor. Davutoğlu, Şanghay Expo fuarındaki Türk ve Çin pavyonlarını ziyaret ederek, Expo forumu ile fuarın kapanış törenlerine katılacak.

- Depremin yerle bir ettiği Karayip Denizi'ndeki ada ülkesi olan Haiti, şimdi de ülkedeki kolera salgınına teslim oldu. Kimse Yok Mu Derneği, kolera nedeniyle can kaybının 330'u aştığı ülkenin başkenti Port-au-Prince'de 26 yatak kapasiteli bir hastane yapıyor.

- Sadece 500 ve 1000'lik banknotların basıldığı Somali'de, 1000 Şilinge sadece 1 adet sakız alınabiliniyor. Tek madeni para olan 100 Şilinge rastlamak ise neredeyse imkansız. Bu ülkede para taşımak için bir cüzdanınız olması gerekmiyor. Zira hiçbir cüzdan, taşımak zorunda olduğunuz paraya yetmeyebilir.

- Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasına Kasımpaşa–Kayserispor, Gençlerbirliği–Manisaspor, Bucaspor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Beşiktaş–Sivasspor karşılaşmalarıyla devam edilecek. (15.30 / 17.30 / 19.00)

- Bank Asya 1. Lig'de 10. hafta Samsunspor–Diyarbakırspor, Boluspor–Orduspor, Kartalspor-Güngören Belediyespor, Mersin İdmanyurdu-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, TKİ Tavşanlı Linyitspor–Karşıyaka ve Adanaspor–Denizlispor karşılaşmalarıyla tamamlanacak. (14.00 / 19.30)

- Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında pazartesi günü deplasmanda oynayacağı Konyaspor maçı için bu kente gidecek. (15.00)

- Beko Basketbol Ligi... Bornova Belediyespor ile Fenerbahçe İzmir'de karşı karşıya gelecek. (13.00)

- İzmir Ülkü Yarış Pisti'nde, Türkiye Motosiklet Pist Şampiyonası 6. Ayak Yarışları yapılacak. (10.00)