Bakan Günay İzmir'de

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İstanbul Taksim'deki bombalı saldırıyla ilgili olarak, "Türkiye'nin herhangi bir yerindeki acı olay hepimizi üzüyor. Umarım saldırının arkası gelmez" dedi.

AK Parti İzmir İl Teşkilatı tarafından Cumhuriyetin 87. yılı nedeniyle İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçılarından oluşan Türkart Orkestrası ile birlikte düzenlediği Cumhuriyet Konseri gecesine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay konser öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İstanbul Taksim'de yaşanan bombalı saldırıyla ilgili Bakan Günay, "Türkiye'nin herhangi bir yerindeki acı olay hepimizi üzüyor. Yaralı arkadaşlarımıza en kısa zamanda sağlık diliyorum. Umarım çabuk
unuturuz ve arkası gelmez'' diye konuştu.

"TURİZM ZİRVESİNE GELEBİLİRİM"
Bakan Günay, Çeşmeli turizmcilerin 10 Aralık'ta düzenleyeceği 2. Turizm Zirvesi ile ilgili 'İyi organize olmazsanız gelmem' yönündeki değerlendirmelerinin hatırlatılması üzerine imkanları doğrultusunda İzmir'e sık sık gelmeye çalıştığını belirterek, "Turizm Zirvesi'ne katılım olursa gelirim, olmazsa gelmem gibi bir değerlendirmem olmadı. Sadece aranızda işbirliği olsun yol alalım diye bir uyarıda bulundum. Başka bir yerde programım olmazsa umarım geleceğim" şeklinde konuştu.
Bir süre önce AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Bülent Delican'ın "Konsere Fazıl Say'ı davet ettik" yönündeki açıklamalarının ardından İl Başkanı Ömür Kabak'ın bu açıklamayı yalanlamasıyla başlayan tartışmalar hakkında da açıklamada bulunan Bakan Günay, "Arkadaşlarımız bir iyi niyet ifadesi olarak böyle söylemişler. Biz sanatçılar arasında ayrım, siyasi ayrım yapmayız. Sanatçılar zaman zaman siyasilere karşı kırıcı dil kullanır, ama biz onların sanatçılığını ayrı bir yere koyarız. Arkadaşlar sanıyorum,
'Öyle bile olsa biz dinleriz' çerçevesinde söylediler galiba. Yoksa böyle bir davet olmadı zaten" ifadelerini kullandı.

"MEGA MÜZE KONUSUNDA ARAZİ HAZIR İSE PROJEYE BAŞLARIZ"
İzmir'de yapılması planlanan Mega Müzesi'nde gelinen son noktayı değerlendiren Bakan Günay şöyle konuştu:
"Mega Müze'nin yer tespiti konusunda belediye ile anlaştık. Belediye bize ne zaman arazi tamam hazırdır derse biz de o anda projeye girişiriz."
Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve İzmir Türkart Oda Orkestrası tarafından verilen konserde, hem klasik müzikler hem de halk müzikleri seslendirildi. Yunus Emre'nin 'Bana seni gerek seni' ezgisi ile açılışı gerçekleştirilen konser çeşitli klasik ve Türk Halk Müziği parçaları ile büyük bir beğeniyle dinlendi.