Avrupalı Misafirler Ebru İle Tanıştı

Uluslararası bir proje kapsamında Kocaeli'ye gelen İtalyan, Alman ve İspanyalı grup, KO-MEK'i ziyaret etti

Uluslararası bir proje kapsamında Kocaeli'ye gelen İtalyan, Alman ve İspanyalı grup, KO-MEK'i ziyaret etti. Uzaktan Eğitim Sistemi projesi kapsamında Türkiye'ye gelen grubun ilk durağı Gölcük'te ebru sanatı ile tanıştı.
Gölcük Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Temiz eşliğinde Gölcük Kurs Merkezi'nde Ebru dersine katılan Avrupalı misafirler, Ebru sanatından çok etkilendi. Usta öğretici Zeynep Orhan ve kursiyerleri, önce Ebru'nun nasıl yapıldığını anlattı. Daha sonra misafirler, uygulamalı olarak ebru teknesinin başına geçti. Ebru yapımını gören İtalyan, Alman ve İspanyollardan oluşan ekip, ebru teknesinin başında ilk denemelerini yaptı. Renklerin sudaki dansını gören ve kendilerine özgü şekillendiren Avrupalılar, ortaya
çıkan her deseni heyecanla alkışladı. Ebrunun çok etkileyici bir sanat olduğunu belirten Avrupalı ekip, üzerinde çok çalışılması gereken bir sanat olduğunu da ifade ettiler.
Avrupalı misafirler ayrılırken, kendilerine daha önceden kursiyerlerin yapmış olduğu ebru çalışması örneklerinden hediye edildi.