Asto'dan Resepsiyon Tepkisi

Aydın Sivil Toplum Örgütleri Platformu (ASTO) Başkanı Veli Tiryaki, "Cumhuriyete sahip çıkma açısından burada tüm parti başkanlarını tam kadro katılmalarını beklerdik" dedi.

Bayramların herkesin bayramı olduğuna işaret eden Vali Tiryaki, bu günlerin sevgi, saygı, birlik ve barış mesajlarının verildiği günler olduğun işaret ederek, "Büyüklerimiz bizlere örnek olurlar. Biz bu duygular ile Cumhuriyetimizin 87. kuruluş yıldönümünü memleketçe coşkuyla kutladık. Görkemli törenler, balolar, şatafatlı basın açıklamaları sayfa sayfa kutlama mesajları hatta yeni moda cep mesajları bunların hepsi güzel ve olması gerekenlerdi. Peki ya Cumhuriyet gibi faziletli bir bayramın bizi kenetlemesi, sevgi ve birlik mesajlarının olması beklenirken devletin üstünde ne oluyor. Politikacılar polomik yaparlar. Sonuçta siyaset yapıyorlar. Ancak bunun düzeyi ve seviyesi olması gerekir. Bizim kültürümüzde inancımızda Milletin Bayramları Ramazan ve Kurban bayramlarında tüm küsler barışır. Cumhuriyet Bayramı gibi Resmi bayramlar dada demokratik ülkelerde aynı zamanda halkın da itibar ettiği, benimsediği ve gönüllü katıldığı, kutladığı eşdeğerde bayramlardır" diye konuştu.
Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş'un ev sahipliğinde gerçekleşen Cumhuriyet resepsiyonuna katılmayan MHP ve CHP'yi eleştiren Tiryaki, "Sayın Valimiz güzel bir ortamda Cumhuriyet balosu vermiş. Güzel bir hazırlık yapılmış. Sayım Valimiz katılımı geniş tutmak için bu mekanın tercih edildiğini belirtti. Ama burada da yine muhalefet partilerinden bir kaçı hariç katılım yoktu. Cumhuriyete sahip çıkma açısından burada tüm parti başkanlarını tam kadro katılmalarını beklerdik. Bu baloyu Vali veriyor olabilir ama kalkın balosudur. Atatürk'ten miras bir gelenektir. Vekil ve liderlerimize didişmeyi ve kavgayı değil, vatanımızın gündemindeki önemli konuların tartışmalarını ve çözümünü bekliyoruz. Gerçek gündemden uzaklaşılmış. Seçimlerde verilen birçok söz unutulmuş vekiller birbiriniz ile didişeceğinize bunların takibini ve gereğini yapın lütfen. Türk milleti bunları istiyor. Bu millet 87. yılında Cumhuriyetin sahibi, dayanağı, koruyucusu ve güvencesi olduğunu göstermiştir" şeklinde konuştu.