Aşiret Düğününde Dolar Yağmuru

Şanlıurfa'da, Sarı aşiretine mensup iş adamı Bozan Sarı'nın oğlu Mustafa Sarı ile iş adamı Ömer Faruk'un kızı Nurcan Çadırcı'nın düğününde dolar yağmur olup yağdı.

Şanlıurfalı iş adamı Bozan Sarı'nın oğlu Mustafa Sarı ile Şanlıurfalı işadamı Ömer Faruk'un kızı Nurcan Çadırcı muhteşem bir düğünle dünya evine girdi. Aşiret mensupları düğünde dolar atmak için birbirleriyle yarıştı.
Şanlıurfa Şehitlik Çamlık Düğün Salonunda gerçekleşen düğünde genç çiftlerin nikahını Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba kıydı. Birçok davetlinin katıldığı düğünde, gelin ve damadın nikahtan sonra dans etmesiyle beraber onlarca kişi, genç çiftin başına dolar yağdırdı. Havaya savrulan dolarlar orada bulunan görevliler ve orkestra ekibi tarafından yerden avuç avuç toplanmaya çalıştı. Kentteki bazı bürokratlar, siyasi parti temsilcileri ile aşiret mensuplarının katıldığı düğünde davetliler, genç
çiftin salona girişiyle birlikte dolar atma yarışını başlattı. Sahnede düğünün ilk dansını yapan genç çiftin başına dolar savrulmaya başlanırken, orkestra görevlileri sürekli olarak yerlere atılan dolarları avuçlayarak topladı. Yerlerden toplanan paralar orkestra ekibinin yanında getirdiği bavullara doldurulup sayılarak destelendi. Gecede, erkek davetlilerin yanı sıra bol altın takıları ile dikkat çeken kadınların da zılgıt çekerek genç çiftin başına dolar attığı görüldü. Dolarların gölgesinde geçen
düğünün sonunda genç çifte mutluluklar dileyen davetliler, Şanlıurfa düğünlerinde dolar atmanın bir gelenek olduğunu ifade etti.
(MD-HO-Y)