Ak Parti Salihli Teşkilatında Başkanlık Düğümü Çözülüyor

Ak Parti İlçe Başkanı Mahmut Börekçigil ve Yönetim Kurulu Üyeleri'nin istifa etmelerinin ardından kimin başkan olacağına dair sorunun kısa bir süre sonra cevap bulacağı öğrenildi.

Börekçigil ve yönetim kurulu üyelerinin görevlerinden istifa etmelerinin üzerinden neredeyse 1 ay geçmesine rağmen, henüz parti yönetimine atama yapılamaması, çok sayıda senaryo üretilmesine neden olmuştu. Son olarak Ak Parti Genel Merkezi'ne başkanlık için Ahat Aksoy, Ali İkbal Demirel ve Hüsnü Tuğrul'un isimleri bildirilmiş, ancak bu isimlere rağmen yine de atama yapılamamıştı.
Edinilen bilgiye göre Pazartesi günü Ak Parti Bolu Milletvekili Metin Yılmaz, Salihli'ye geliyor. 2002 yılından buyana milletvekili olan Yılmaz, şu anda Dışişleri Komisyonu Katip Üyesi ve aynı zamanda Ak Parti Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcılığı görevini de yürütüyor.
İddiaya göre Metin Yılmaz, Ak Parti Genel Merkezi'ne iletilen 3 isim dışında farklı isimler hakkında da partinin ileri gelenlerinden bilgi alacak. Yılmaz'ın hazırlayacağı raporu Genel Merkeze sunmasının ardından son karar kısa sürede verilecek.