600 Kişi İstihdam Edilecek

Dikili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi Avrupa Birliği Davici Projesi ile hazırladığı "Gençlerin Geleceklerini İnşa Edelim" projesi ile Bergama ve Dikili'de okul ve Halk Eğitim Merkezlerinde açılacak olan kurslarla Dikili ve çevresinde bulunan 600 kişiye iş imkanı sağlayacak

Dikili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi Avrupa Birliği Davici Projesi ile hazırladığı "Gençlerin Geleceklerini İnşa Edelim" projesi ile Bergama ve Dikili'de okul ve Halk Eğitim Merkezlerinde açılacak olan kurslarla Dikili ve çevresinde bulunan 600 kişiye iş imkanı sağlayacak.
Proje ile ilgili bilgi alışverişi yapmak için Dikili Kaymakamı Zefer Karamehmetoğlu'nun makamında toplantı yapıldı. Toplantıya Dikili Milli Eğitim Müdürü Mesut Aktürk, Bergama Milli Eğitim Müdürü Recep Yanık, Bergama Halk Eğitim Müdürü Faruk Dağbağ, Dikili Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Nejat Üstüntepe ve okul müdürleri katıldı. Proje hakkında konuşan Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu; "AB Projesi ile ilgili başlangıç adımları atılmış. Dikili içine, belki Türkiye çapında tanıtımı olacak güzel bir proje olacak gibi görünüyor. Proje için çalışan arkadaşlar için şimdiden teşekkür ediyorum. İnşallah sonuçları hayırlı olur" dedi.
Toplantıda proje hakkında sunum yapan Dikili Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Nejat Üstüntepe "AB Leonardo Davinci Projesinde yapılması planlanan iş istihdamı yaratacak bu projede, Dikili ve Bergama yöresinde mezun olmuş veya işinden memnun olmayan insanların eğitilerek. Avrupa da ki iş ortaklarımızla eğitilen insanların staj yapmak ve aynı zamanda yabancı dil eğitimi almaları sağlanarak Dikili ve Bergama yöresinde yapılacak otellerde istihdam edilecek. BU proje hakkında Bergama Endüstri Meslek Lisesi ile yapmış olduğumuz çalışmada Halk Eğitim Merkezi olarak biz üstlendik. Fakat Dikili Kaymakamımız Zafer Karamehmetoğlu'nun desteği ile bu projeyi Kaymakamlık adına hazırlanacak olan bu projede birkaç firma ile yapılan görüşmelerde, bu prjeye tabiri caiz ise balıklama atladıklar. 2011-2013 yılları arasında yapılacak olan bu projede, mezun olmuş veya işinden memnun olmayan, yetişmiş yada yetişmemiş kara insan gücü yetiştirilmesinde, Bergama ve Dikili de kurumlar yani okullarda ve Halk Eğitim Merkezlerinde açılacak olan kurslar neticesinde yapılacak lan çalışmanın ardından, firmaların bize vermiş olduğu destek ile eğittiğimiz kişilerin en azından yüzde 50 sini yapılacak olan turizm merkezlerinde istihdam edilmesi ön görülmektedir. Bu projenin hayata geçmesi için firmalar ve Avrupa ortaklarımızla görüşmelerimiz sürüyor. Alınacak karar ile İstanbul ve İzmir ayağımızla aramızda bir protokol imzalayacağız" dedi.
Projenin önümüzdeki günlerde netlik kazanacağı ve yapılacak olan protokolle çalışmalara başlanacağı belirtildi.