Kars 1. Türkiye Türkülerimiz Bayramı başladı

Kars Belediyesi ve Kars Valiliği'nin organize ettiği; TRT ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca desteklenen "Kars 1. Türkiye Türkülerimiz Bayramı" başladı

Kars Belediyesi ve Kars Valiliği'nin organize ettiği; TRT ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca desteklenen "Kars 1. Türkiye Türkülerimiz Bayramı" başladı. Faikbey Caddesi'nde Kazımpaşa ve Metin Sözen caddesinden programın yapılacağı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü salonuna kadar kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüşe; Vali Ahmet Kara, AK Parti Kars Milletvekilleri Zeki Karabayır, Mahmut Esat Güven, AK Parti Genel Sekreteri İdris Naim Şahin, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve il dışından konuklar katıldı.

Halk Eğitim Merkezi salonunda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kars'ın tanıtımını içeren sinevizyon gösterisi izletildi. Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, sosyal ve kültürel faaliyetlerin bir ilin tanıtılmasında, ekonomik ve sosyal yönden gelişmesinde önemli bir etken olduğunu söyledi. Sosyal ve kültürel faaliyetlere mali durum çerçevesi içerisinde yer vereceklerini belirten Bozkuş, "Türkiye'de ilk defa kutlayacağımız Kars birinci Türkiye Türkülerimiz Bayramı sanat ve kültüre hangi ölçülerde önem verdiğimizi, sanat ve festival düşmanı olmadığımızı, imkan ve olanaklar çerçevesinde kamu malına zarar vermeden bu faaliyetlerden dolayı esnaf alacaklarını da zamanında ödemeyi ilke edinerek çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bu proje ile ilimizde ve ülkemizde zaman içerisinde unutulmaya yüz tutmuş türkülerimizi anımsamak ve geçmişi yaşamak, geleceğe rehber olmayı amaçladık." diye konuştu.

Konuşmanın ardından Karslı aşıklar yöresel türküler seslendirdi. 31 Ekim'e kadar devam edecek olan "Kars 1. Türkiye Türkülerimiz Bayramı"na il dışından 60 yarışmacı katlıyor. Yarışmacılar Türkü derleme dalı, aşık türküsü, türkü beste ve mahalli türkü dalında yarışacak.