Giresun Sağlık Sen Kerim Süral İle 'Devam' Dedi

Memur-Sen Konfederasyonu'na bağlı bin üyesi bulunan Sağlık-Sen Giresun Şubesi'nin 2. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Kongreye mevcut başkan Kerim Süral başkanlığında tek listeyle gidildi.

Giresun Sağlık Sen Kerim Süral İle 'Devam' Dedi
Giresun İlhan Özdemir Devlet Hastanesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen kongreye AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Giresun Milletvekili Hacı Hasan Sönmez, Sağlık-Sen Genel Eğitim ve Sosyal İlişkiler Sekreteri Mahfuz Sunar, Sağlık â€"Sen Bayburt Şube Başkanı Fikret Lökoğlu, Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı İhsan Öksüz, Sağlık İl Müdürü Cengiz Cindemir, AK Parti Giresun İl Başkanı Mehmet Geldi, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Öden, sendika üyeleri ve davetliler katıldı.
Kongre öncesi bir konuşma yapan Sağlık-Sen Giresun Şube Başkanı Kerim Süral, 12 Eylül'de gerçekleştirilen referandumu işaret ederek "Bizler ülkemizin geçtiği kritik süreçte ülkemizin daha demokratik yapıya kavuşması için sergilemiş olduğumuz dik duruşumuzu bundan sonra milletimizin menfaati olan her konuda sergilemeye devam edeceğimizden emin olabilirsiniz" dedi.
Sağlık-Sen'in yetkili sendika olarak iki yıldır yaptığı çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Süral, "Bu zamana kadar bütün sendikaların hep söyleye geldiği ama bir türlü başaramadığı Memura Toplu Sözleşme hakkını büyük bir gayret göstererek Anayasa paketine madde olarak koydurmuştur. Ön lisans mezunlarının bir bölümüne lisans tamamlama hakkı verilmiştir. Sözleşmeli personele atama öncesi boş pozisyonlara nakil hakkı, yine sözleşmeli personellerin idari görevlerine atanma hakkı elde edilmiştir. Vekil ebe ve hemşirelerin görevlerine son verilmesi engellenmiştir. Üyelerimizin aleyhine olan mesai saatleri ile ilgili bakanlık genelgesi sendikamızca yargıya taşınmıştır. Büyük felaket yaşayan kardeş ülke Pakistan'a sendikamızca yardım kampanyası başlatılarak önemli katkılarda bulunulmuştur" diye konuştu.
Geçmişte olduğu gibi bugün hastanelerden şikayet gelmediğini belirten AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı Milletvekili Hacı Hasan Sönmez ise "Zaman zaman hastanelerimizi geziyoruz. Hastalarla ve hasta yakınlarıyla konuşuyoruz. Artık hastanelerden memnuniyet duyuluyor.Bu bütün sağlık çalışanlarının başarısıdır. Ancak önemli olan hastanelerin iyi hizmet vermesi değil, hasta olunmayacak ortamı sağlamak önemlidir. Evlerimizde çöpleri ayıracak kültür bilincine henüz ulaşamadığımızdan ilaçla, pili, yiyecek çöpleriyle karıştırıp öyle atıyoruz. Hatta bu çöpler derelere dökülüyor. Belediyelerde kirlenen bu derelerden kuyularla içme suyu alıyor. Çöpler vahşi şekilde doğaya bırakılıyor. Kısacası çevremiz kimyasal atıklarla dolu yaşıyoruz. Bu konuda hepimizin üzerine önemli görevler düşmektedir" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından 150 delegeden 110'unun katıldığı kongrede Kerim Süral Başkanlığı'nda yeni yönetim şu isimlerden oluştu:
"Cezmi Öztürk, Yakup Hakyemez, Ömer Mert, H.Gökay Akın, Ogün Elifoğlu ve Ömür Kılavuz."