'Facebook hayatımı çaldı'

26 yaşındaki İngiliz sunucu Carolyn Owlett'in hayatı, adına açılan sahte Facebook hesabıyla darmadağın oldu

'Facebook hayatımı çaldı'
Carolyn Owlett, metro istasyonunda treni bekliyordu. Gişenin öte yanındaki tanımadığı adam ona adıyla seslenerek, onu sevdiğini ve birlikte olmak istediğini haykırdı. Kendini hızla gelen trenin içine atan genç kadın, bir internet gazabına uğradığını keşfetmek üzereydi. 26 yaşındaki radyo ve televizyon yapımcısı, sunucu Owlett, o günü “Benimle birlikte olmak için Belçika’dan geldiğini söylüyordu, dehşete düştüm ve ona beni rahat bırakmasını söyledim. Kalbinden yaralanmışçasına yüzüme bakıyordu” diye anlatıyor o günü.

İşin arkasında Kristella Erbicella adlı 21 yaşındaki Belçikalı bir genç kız olduğunu öğrenmek vakit aldı. Erbicella, Carolyn adına bir Facebook hesabı açmış, internetten bulduğu yaklaşık 2 bin fotoğrafta oynamalar yapıp ona aitmiş gibi yayımlamış, ailesi ve arkadaşlarını bile kandırmıştı. Metro istasyonunda gerçek Carolyn’e musallat olan Regis Remacle’la 17 ay sanal seks yaptığı öğrenilen sahte Carolyn, kadının oğlu Billy’yi de kendi oğlu gibi göstermişti. Olay, aşk mağduru Regis geçen hafta duygularını Carolyn’e açıklamak için Brüksel’den çıkagelince açığa kavuştu.

17 aylık sanal sevgili
Londra’da yaşayan Carolyn’in üyesi olduğu 411 adlı müzik grubu 2005’te dağılmıştı. 2007’de eski kocasından bir çocuğu olmuştu. Yeni anne olduğu dönemde arkadaşları ve uzaktaki ailesiyle iletişim kurmak için sık sık Facebook’u kullandığını söylüyor. Regis adlı bir adamdan ‘Sevgilin ne yaptığını biliyor mu?’ şeklinde bir mesaj alana kadar, siteden memnun olduğunu anlatan Carolyn, bir karışıklık olduğunu düşünerek buna cevap da vermiş. Ama sonra Afrika’dan hatta Türkiye’den tanımadığı adamlar cinsel içerikli mesajlar yollmaya başlamış. Metrodaki aşk ilanı, bu olaylardan bir hafta sonra olmuş. wAdamın Regis adlı 28 yaşında bir grafik tasarımcısı olduğu ortaya çıkınca aylar önce Facebook’tan aldığı mesajı hatırlayan Carolyn, adamla iletişime geçince gerçekler ortaya dökülmüş. 17 ay sahte Carolyn’le sanal seks yapan Regis ilişki yaşadıklarını ve ona pırlanta kolye aldığını iddia ediyor.

Arkadaşlarını da alet etmiş
Olayın ardından tüm arkadaşlarıyla iletişime geçen Carolyn, Erbicella’nın Carolyn’in arkadaşı olduğunu iddia ederek her birine arkadaşlık teklifi gönderdiğini öğrendi. Hemen hepsi bu yalana kanarak onunla arkadaş olmuş hatta onun özel hayatıyla ilgili bilgilere ulaşmasını sağlamışlardı. Erbicella’yla iletişime geçen Carolyn, onun 411 grubunun hayranı olduğunu öğrendi.
Son olarak Carolyn’e, “Çok özür dilerim. Size saygım sonsuz. Siz benim idolümsünüz, bu yüzden sizinle sorun yaşamak istemem. Varlığımdan bile haberdar olmayan birine hayran olmanın ne demek olduğunu anlamanızı istemiştim” diye bir mesaj atıp bütün hesaplarını kapatan Erbicella’ya ulaşılamıyor! (The Sun)