Devlet Bakanı Kavaf Sinop'ta

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Türkiye genelinde yurt ve yuvalarda bakım altında olan çocuk sayısının 36 bin olduğunu belirterek, sosyal hizmetler bakımından Türkiye'nin iyi bir noktada olduğunu söyledi

Devlet Bakanı Kavaf Sinop'ta
Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Türkiye genelinde yurt ve yuvalarda bakım altında olan çocuk sayısının 36 bin olduğunu belirterek, sosyal hizmetler bakımından Türkiye'nin iyi bir noktada olduğunu söyledi.
Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, bakanlığı ile ilgili bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Sinop'a geldi. İlk olarak Sinop Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Aliye Kavaf'ı; Vali M. Hakan Güvençer, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Erhan Arıkan, AK Parti Sinop milletvekili Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı, Belediye Başkanı Baki Ergül, AK Parti Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Mustafa Tosan ve bazı daire müdürleri karşıladı. Valilik özel defterini
imzalayan Selma Aliye Kavaf, Vali M. Hakan Güvençer ile valilik makamında bir araya geldi. Ziyaret sırasında Sinop hakkında bilgi veren Vali Güvençer, Bakan Aliye Kavaf'a Sinop'a özgü gemi maketi (kotra) hediye etti.
Ülke genelinde bakanlık tarafından sürdürülen çalışmalar hakkında bilgi veren Selma Aliye Kavaf, "Bize bağlı kurumlarda huzurevleri, çocuk yuvaları, 13-18 yaş kız ve erkek çocukları için yetiştirme yurtları var. 0-13 yaş arası kız ve erkek çocuklarımızın kaldığı yurtlarımız var. Her birinde yaklaşık 12 çocuğumuzun kaldığı villa tipi sevgi evlerimiz var. Muhtelif yerlerde kiraladığımız çocuk evleri var. Yurt genelinde yaklaşık 250 çocuk evi var. Sokağa bırakılmış, suça itilmiş çocuklarımızın rehabilite
edildiği rehabilitasyon merkezlerimiz var. Ayrıca kadın konukevlerimiz var. Şimdi bunlara yaşlı bakım ünitelerini ilave ediyoruz. Bir de ailesinin yanında desteklediğimiz engellilerin aileleri kendilerine zaman ayırmak istediklerinde engelli aile bireylerini gündüz bırakabilecekleri bakım hizmeti veren birimler açıyoruz. Hizmet çeşitliliğimiz bunlar. Ülke genelinde iyi bir durumdayız ama standardımızı yükseltmek adına çalışıyoruz" dedi.
Ülke genelinde toplamda 36 bin çocuğun bakım altında bulunduğunu kaydeden Kavaf, "Ancak biz, kurumlarımızda 36 bin çocuktan 10 binini barındırıyoruz. Diğerlerini, nakdi yardımlarla ailelerinin yanında destekliyoruz. Koruyucu ailelerimiz, evlat edindirdiklerimiz var. Bu stabil bir sayı değil. Zaman zaman bu sayı artış eğilimi gösteriyor, zaman zaman da düşüyor" diye konuştu.
Valilik ziyareti ardından AK Parti Sinop İl Başkanlığı'na giden Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, burada AK Parti Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, kadın kolları üyeleri ve diğer teşkilat üyeleriyle görüştü.