Denizli Belediyesi hat sergisi açtı

Denizli Belediyesi, Yusuf Sezer'in eserlerinden oluşan hat sanatı sergisi açtı. Turan Bahadır Sergi Salonu'ndaki açılış törenine milletvekilleri Mehme

Denizli Belediyesi, Yusuf Sezer'in eserlerinden oluşan hat sanatı sergisi açtı. Turan Bahadır Sergi Salonu'ndaki açılış törenine milletvekilleri Mehmet Salih Erdoğan ve Mehmet Yüksel, Vali Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, başkan yardımcıları, diğer bazı protokol üyeleri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Açılıştan sonra hattat Sezer'le birlikte sergi gezilerek bilgi alındı. Vali Erkmen, serginin hat sanatının gelişimi açısından önem taşıdığını söyledi. Başkan Zeybekci de belediyenin sanata ayrı bir önem verdiğini, sergi açmak isteyenlere her zaman destek olduklarını ifade etti. Hattat Yusuf Sezer ise daha önce yurt içi ve dışında 29 şehirde sergi açtığını, 30.'nun Denizli'de olduğunu söyledi. Sezer, serginin gezilmesinin ardından Erkmen ve Zeybekci'ye birer eserini hediye etti. 29 Ekim ile 7 Kasım 2010 arasında açık kalacak sergide 30 eser yer alıyor. Bu arada hattat Sezer'in, 14 kurumdan çeşitli ödülleri bulunuyor.