Başkentte Başörtüsü Yasağı Protestosu

Dünya Demokrasi Hareketi Özgürlük Platformu üyeleri, başörtüsü yasağını kurgusal olarak hazırlanan maket hapisle protesto etti.

Platform üyelerinden oluşan bir grup, Çanakkale'de ''Dur Yolcu'' yazılı tepenin fotoğrafının bulunduğu ve yazının ''Dur Başörtüsü'' olarak değiştirildiği dövizlerle Abdi İpekçi Parkı'nda toplandı. Burada üç başörtülü kadın, hazırlanan ve üzerinde ''Başörtülülerin özgürlük alanı'' yazılı maket hapsin içine girdi. Hapisteki kadınlardan Sema Sevencan, platform adına hazırlanan açıklamayı okudu. Türkiye'de yıllardır inançlarının tartışıldığını, yorumlarda bulunulduğunu ancak hiç kimsenin bu konunun mağduru
insanların düşüncesini, ruh halini, sıkıntılarını sormadığını belirten Sevencan, "İnançlarımızdan ötürü özgürlüklerimizin kısıtlanması, kutsal ve dokunulmaz kabul edilen kamusal alanlardan dışlanmamız ve ötekileştirilmemiz bir utançtır" dedi.
Sevencan, başörtüsü sorununun insan hakları ve özgürlük sorunu olduğunu belirterek, ''Bu sorun farklıklardan korkanların özgür yaşam alanlarını kendilerinden başka kimseyle paylaşmama sorunudur. Korkularının tutsağı olmuş, dar düşünceli insanların sorunudur. Bu sorun, başörtülülerin sorunu değil, siyasetçilerin sorunudur'' diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından maket hapisin parmaklıkları kırılarak, başörtülü kadınlar serbest bırakıldı.