Kimse Yok Mu Derneği yardıma muhtaç öğrenciler için hayırseverlerin desteğini bekliyor

Kimse Yok Mu bu yıl da ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olacak. Derneğin Manisa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Başoğlu, yardıma muhtaç öğrencile

Kimse Yok Mu bu yıl da ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olacak. Derneğin Manisa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Başoğlu, yardıma muhtaç öğrencilere burs vermek için hayırseverlerden destek bekliyor.

Marmara depreminden sonra kimse yok mu diyenlerin sesine kulak vermek için kurulan Kimse Yok Mu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, yardımlarına devam ediyor. Her yıl ihtiyaç sahibi başarılı öğrencilere burs veren dernek bu yıl da öğrencilere yardım etmek için Manisalı hayırseverlerden yardım bekliyor. Kimse Yok Mu Derneği Manisa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Başoğlu, şube müdürü Burhaneddin Aydın ile birlikte dernek binasında açıklama yaptı.

Hayırseverlerin her zaman kendilerine destek olduğunu ve bundan dolayı onlara teşekkür eden Başoğlu, ihtiyaç sahibi insanlara bu yıl da yardımcı olmak için genel merkezin Türkiye genelinde bir çalışma başlattığını ve bu çalışmayla tespit edilen öğrencilere burs verileceğini belirtti. Başoğlu, "Manisa genelinde bu proje için 12 kişilik ekiple tarama çalışmaları yapacağız. Amacımız yapacağımız bu çalışmayla gerçek ihtiyaç sahibi olan öğrencilere ulaşmaktır. Öğrencilerimize yardımcı olmak hepimizin bir görevidir. Çocuklarımızın okuması, ailesine vatanına yararlı birer vatandaş olarak yetişmesi ülkemiz geleceği açısından büyük önem taşıyor. Yapılan yardımlar gibi öğrencilerimize sağlanacak burslar ülkemiz geleceğine de önemli bir yatırım olacaktır. 30 Ekim'e kadar lise ve yüksek öğrenim burs müracaatlarının kabulü devam edecek. Şartları uyan, yönetim kurulunun uygun gördüğü, imkanımız ölçüsünde her öğrenciye burs vermeyi düşünüyoruz. Bunun için ekimimiz titiz bir çalışma yapacak. Bunun için hayırseverlerimizden yardım bekliyoruz. Onları yardımı olmadan öğrencileri bu bursları vermemiz zor" dedi.

Pakistan için başlattıkları kampanya çerçevesinde ilk yardım uçağının oraya gönderildiğini vurgulayan Başoğlu, şunları söyledi: "Dünya'nın pek çok ülkesinde yaşanan felaketler yüreklerimizi sızlatıyor. Bu acılardan birini de Pakistan yaşadı. Son yüzyılın en büyük doğal afetiyle karşı karşıya kaldılar. Pakistan halkı ki bizlere Kurtuluş Savaşı'nda ellerindeki bileziklerini gönderdi. Bize o gün zor günümüzde yardım elini uzatan ve zor günler geçiren kardeş Pakistan'a bizde bugün yardım elini uzatmak zorundayız. Yardımsever halkımızın bizlere gelen her türlü yardımlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya çalışıyoruz.Yardım konusunda çok duyarlı insanlarımız var. Bizlere ulaştırdıkları ayni ve nakdi yardımları Haiti'de yaşanan felaket zedelere gönderilmişti. Şimdi de Pakistan'a gönderiyoruz. Bugüne kadar yardıma muhtaç pek çok ülke için toplanan yardımları başarıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık.İsminin açıklanmasını istemeyen Manisa'mızın güzide insanları derneğimize 2 bin çift kadın ayakkabısı ve bir o kadarda kadın erkek pantolonu bağışlamışlardır. Bu örnek davranışlarından dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. İnşallah bu güzel davranışları diğer iş adamlarımıza örnek olur ve dalga dalga bu iyilik halkası tüm dünyaya yayılır. Yardım konusunda Manisalı hayırseverlerimiz hemen yardıma koştu. Manisalı ve Türkiye'deki halk dünyaya örnek olabilecek bir vicdana sahip. Derneğimizin yönetim kurulundan yer alan doktor arkadaşlarımız Pakistan'a gitti. Doktor arkadaşlarımız derneğimize bağışlanan ilaçları hem ilgililere bizzat teslim etmek hemde sağlık konusunda yardımcı olmak için oradadırlar. Halkımızın Pakistanlılara yardımları sürdüreceğine inancımız tamdır. Hala yardımlar geliyor. Bu konuda yardımcı olan herkese dernek adına teşekkür ediyorum. Vefa zamanı diyerek Pakistan'a yardım elini uzatalım. Gönüllü ve hayırsever insanlarımıza ihtiyaç var."