Blues Rüzgarı Mersin'de De Esecek

Türkiye'nin en uzun soluklu müzik festivali olarak öne çıkan 'Efes Pilsen Blues Festivali' tüm hızıyla devam ediyor

Türkiye'nin en uzun soluklu müzik festivali olarak öne çıkan 'Efes Pilsen Blues Festivali' tüm hızıyla devam ediyor. Bu yıl 21.'si organize edilen ve 1 Ekim itibariyle Türkiye'nin dört bir köşesini dolaşan festivalin Mersin ayağınınsa 7 Ekim'de gerçekleştirileceği bildirildi.
Her yıl Blues müziğinin en başarılı müzisyenlerini buluşturan ve gittiği her yerde yoğun bir ilgiyle karşılaşan festivalin bu yılki konuklarınınsa; kendine özgü tarzıyla Kenny Neal ile birlikte New Orleans'e özgü Blues'u tekrar yorumlayan Mitch Woods & His Rocket 88s ve Blues müziğinin en dinamik isimlerinden Samuel James olduğu kaydedildi. 1 Ekim'de Denizli ile başlayan ve Antalya ile devam eden festivalin, 20 farklı şehirde 24 konserle Blues fırtınası estireceği yorumu yapıldı.
Türkiye'nin ilk ve tek Blues festivali olan; 'Efes Pilsen Blues Festivali'nin sırasıyla Konya, Kayseri, Mersin, Adana, Antakya, KKTC, Gaziantep, Diyarbakır, Erzurum, Trabzon, Ankara, Edirne, Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Eskişehir ve Bursa illerinde de gerçekleştirileceği belirtilirken, organizasyonun son durağının da İstanbul olduğu kaydedildi. 7 Ekim'de Mersin'de düzenleneceği açıklanan festivalin, 7 Kasım 2010 tarihinde tamamlanması planlanıyor.
Öte yandan, 'Efes Pilsen Blues Festival'de bugüne kadar 81 grup ve 243 sanatçı sahne aldığı bilgisi verilirken, geride kalan 20 yıllık zaman diliminde de farklı kentlerde toplam 314 konser gerçekleştiğinin altı çizildi. Festival kapsamında gerçekleştirilen söz konusu konserlere de 372 bin 385 kişinin katıldığına dikkat çekilirken, ilk 'Efes Pilsen Blues Festival' çerçevesinde gerçekleştirilen konsere 18 yaşındayken katılanların bugün 38 yaşına girdiği bilgisi de verildi.