Siirt'te Cumhuriyet Bayramı Kutlamalarında Türbanlı Bayanlar Alandan Çıkarıldı

Cumhuriyetin kuruluşunun 87. yıl dönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Siirt'te de coşkuyla kutlandı. Kutlamaları izlemeye gelen başörtülü bayanlar ise alandan uzaklaştırıldı.

Vali Musa Çolak'ın makamında tebrikleri kabulünden sonra Hükümet Konağı önünde gerçekleştirilen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programına Vali Musa Çolak 3.Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Şahin İşleyen, Belediye Başkanı Selim Sadak, resmi ve sivil kuruluş temsilcileri ile siyasi parti teşkilatları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kalabalık bir vatandaş topluluğunun katıldığı bayram kutlamalarında polis ve askerler çocuklara Türk bayrağı ve balon dağıttı.
Kutlamaları izlemek için alana gelen örtülü bayanlar polisler tarafından alandan uzaklaştırıldı. Uzaklaşmak istemeyen bayanlar kollarından tutulup alandan çıkarılırken bayanlar geri bakıp kutlamaları izlemeye çalıştı. Program başlangıcında Vali Musa Çolak, Tuğgeneral Ali Şahin İşleyen ve Belediye Başkanı Selim Sadak, tören alanını gezerek vatandaşların bayramlarını kutladı. Törende konuşan Vali Musa Çolak, "Büyük Atatürk'ün eseri, büyük bir değişim ve milletimize eşsiz bir armağan olan, Türkiye
Cumhuriyeti'nin kuruluşunun, 87'nci yılını hep birlikte kutlamanın mutluluk, coşku ve heyecanı içindeyiz. Bu coşkulu ve gurur günümüzde, tüm kadirşinas Siirt halkının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı içtenlikle kutluyorum. Büyük Atatürk'ün 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir' ilkesi, devletin ve rejimin temelini oluşturmaktadır. Devlet halkın devletidir. Üstün irade ve her türlü yönetim kaynağı milletin iradesidir. Bütün bunların teminatı ise Cumhuriyettir. Cumhuriyetin verdiği güç sayesinde de Türkiye
uluslararası camiada, önemli bir yer tutmuş ve bölgede aktif rol almış, yurtta ve dünyada barış ilkesini de en iyi bir şekilde uygulamıştır. Aydınlık geleceğimizi görmenin huzuru içinde, herkesin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor; Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk, aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin manevi huzurlarında saygıyla eğilirken, hepinize sevgilerimi ve en iyi dileklerimi sunuyorum. Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun" dedi.
Törende, daha sonra öğrenciler günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okudular. Bayram nedeniyle düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Takasbank Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin folklor gösterileri ile devam eden tören resmi geçitle sona erdi.