Rövanş iddiasına bakandan cevap

“İkizdere sit alanı ilan edildi, hükümet rövanş için düğmeye bastı" iddiasına birinci ağızdan; Çevre Ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'dan cevap geldi.

Rövanş iddiasına bakandan cevap
24 Moderatör canlı yayınında 24 Ankara Temsilcisi Yaşar Taşkın Koç'un sorularını yanıtlayan Çevre Ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Rize’nin İkizdere vadisinin, Trabzon kültür ve tabiat varlıklarını koruma kurulu tarafından doğal sit alanı ilan edilmesiyle 22 Hidro Elektrik Santrali'nin yapımı engellenmesini eleştirdi. Eroğlu; Rize'nin İkizdere İlçesi'nde Hidro-Elektrik Santrali kurulacak bölgenin sit alanı ilan edilmesinin ardından hükümetin Çevre Bakanlığı'na tüm sit alanlarını iptal etme yetkisi verdiği iddiasını yalanladı ve "bu karar çok önce Bakanlar Kurulu'na gitti" dedi.

Bakan Eroğlu Çevre Ve Orman Bakanlığı'na tartışmaların merkezine yerleştiren hidro-elektrik santralleri projesi ile ilgili merak edilenlere de yanıt verdi. Hidro-elektrik santrallerin zararlı olduğu söylentilerine de Çevre Profesörü kimliği ile cevap verdi; "HES'lerin zararı değil, yararı olacak, HES’ler asla zarar vermez. İddia edildiği gibi doğa tahrip edilmeyecek" dedi.