Özel Uçakla Organ Nakli

Ankara'da uygun bir vericiden alınan karaciğer, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu'nun tahsis ettiği özel uçakla Gaziantep'e getirilerek, Gaziantep Üniversitesi'nde yatan hastaya nakledildi

Ankara'da uygun bir vericiden alınan karaciğer, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu'nun tahsis ettiği özel uçakla Gaziantep'e getirilerek, Gaziantep Üniversitesi'nde yatan hastaya nakledildi.
Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Organ Nakli Ulusal Koordinasyon Merkezi'nden dün akşam gelen bilgi üzerine, Üniversite Hastanesi'nde yatan ve organ nakli bekleyen Kahramanmaraş Pazarcıklı 48 yaşındaki kadın hasta için zamana karşı bir yarış başlattıklarını bildirdi.
Ankara'dan uygun bir vericide bulunan karaciğerin, hastanelerinde yatan ve hepatit C'ye bağlı karaciğer yetmezliği bulunan hastaya nakledilmesi için zamanla yarışırcasına hazırlık başlattıklarını belirten Prof. Dr. Coşkun, şöyle devam etti:
"Operasyon ekibimiz Ankara ile görüşüp hazırlıklarını yaparken, ben de geç saatte SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Abdulkadir Konukoğlu'nu aradım, daha durumu anlatırken kaptan pilotu konferans görüşmeye aldı, üçümüz konuştuk. Abdulkadir Bey'in talimatı ile İstanbul'dan zaman kaybedilmeden Ankara'ya gönderilen uçak, temin edilen karaciğeri alıp, saat 01.30 sularında Esenboğa'dan hareket etti. Gaziantep Hava Limanı'nda operasyon ekibimiz tarafından karşılanan uçaktan alınan karaciğer, hiç
bekletilmeksizin hastanemize getirildi. Doç Dr. Ünal Aydın başkanlığındaki ekibin yaptığı başarılı operasyon sonucu karaciğer nakledilen hastamız yoğun bakıma alındı."

"GAZİANTEP'İ GAZİANTEP YAPAN DEĞERLER"
Prof. Dr. Coşkun, Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin, karaciğer ve böbrek nakli konusunda uluslararası düzeyde bir merkez olma yolunda ilerlediğine dikkati çekerek, sözlerini şöyle tamamladı:
"Bu başarı yalnız üniversitemizin değil, tüm Gaziantep'indir. Bu operasyonun gerçekleştirilmesi için yine özel uçağını tahsis eden Sayın Abdulkadir Konukoğlu'nu özel olarak tebrik ediyor, operasyonda görev alan tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Sayın Konukoğlu yine bir canın kurtarılmasına anında ve tereddütsüz katkı sağladı. Bu örnek davranışından dolayı kendisine teşekkür ediyorum. Bu başarı aynı zamanda Gaziantep'i Gaziantep yapan değerlerin de sergilenmesini sağladı. Bana göre Gaziantep her alanda
örnek oluşturmaya devam ediyor. Buna ister üniversite-sanayici işbirliği deyin, ister hayırların en güzeli deyin, ne derseniz deyin, sonuçta işbirliği ve dayanışmanın, sosyal sorumluluğun güzel bir örneğine tanık oluyoruz."
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ise bir can kurtarılmasına katkı sağlamanın mutlulukların en güzeli olduğunu söyledi. Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun kendisini aradığında daha konuyu öğrenir öğrenmez kaptan pilotu da konferans görüşmeye aldığını anlatan Konukoğlu, "Hastanın kim olduğunu şu an dahi bilmiyorum, bilmem de gerekmiyor, önemli olan bir canın kurtarılmasıdır. Zamanla yarışılan organ nakli için uçağı tahsis ederek, gereğini yaptık, o kadar" diye konuştu.