Nazilli'de Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 87

Nazilli'de Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 87. yıldönümü tüm yurtta olduğu gibi Nazilli'de düzenlenen tören ile coşkuyla kutlandı. Kaymakam Caner Yıldız'ın makamında tebrikleri kabulü ile başlayan törenler, daha sonra halkında katılımı ile Nazilli Şehir Stadyum'unda devam etti.
Nazilli Şehir Stadyumu'nda yapılan törenler Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İlçe Garnizon Komutanı Albay Hüseyin Ulukaraağaç'ın öğrencilerin ve halkın bayramını kutlaması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.
Törende konuşan Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, "Büyük Lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Türk Milletinin kan, gözyaşı ve teriyle temelini oluşturarak; özgür, bağımsız ve çağından ileri insani haklara sahip, vatandaşlık temeli üzerine kurduğu ve ilelebet yaşaması için gençlere ve Türk Milletinin şaşmaz sağduyusuna emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti Devletinin 87. kuruluş yıldönümü büyük coşku, sevinç ve gururla kutluyoruz. Hepimize kutlu olsun. Cumhuriyet, fazilettir derken büyük önder; Türk insanının, insan olmaktan gelen hak ve değerlerini en iyi ortaya çıkaracak, ilerlemeyi sağlayacak, Türk Milletini dünya ulusları içerisinde hak ettiği onurlu bir seviyeye getirecek düzeni, rejimi ifade ediyordu. Bu toprakların insani özgürlüğüne düşkündür. Özgürlüğünün, bağımsızlığının korunması söz konusu olduğunda, hayatının hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Tarih boyunca hiç köle olmamıştır. Hiçbir güç, hiçbir kuvvet O'nu zincire vuramamıştır. Çünkü bilir ki; Onun için özgürlük, bütün değerlerin değeridir. Artık bütün dünya kabul etmelidir ki; özgürlük, insanlığın hayatında ve ilerleyişinde sürekli ve zorunlu bir faktör, insanların onsuz gerçek boyutlarına ulaşmaları imkansız esas doğrulukların başında gelmektedir. İnsan mıknatısın kutbu yada suyun seviye arayışı gibi özgürlüğü arar ve toplum, her üyesi gerçekten özgür olana kadar sükun bulamaz. Ancak; özgürlük eşitliğin olduğu bir ortamda değer kazanabilir. İnsan ancak eşit derecede özgür insanlar arasında gerçekten özgürdür. Türk insanı, tarih sahnesine çıktığı andan itibaren çeşitli coğrafya ve zamanlarda yaşadığı tecrübeler, badirelerden sonra, özgürlük, bağımsızlık, hak ve adalet anlayışlarının egemen unsurlar olarak yer aldığı Cumhuriyet rejiminde kişiliğini bulmuş, ileriye doğru büyük bir atılım gerçekleştirmiştir. Hepimiz biliyoruz ki; Türkiye Cumhuriyetinin geleceği aydınlıktır, her alanda yüksek bir gelişme seviyesine doğru hızla yol almaktadır" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Nazilli Lisesi 9/D sınıfı öğrencisi Ezgi Uğurlu "Bugün" adlı şiiri okudu. Nazilli Belediyesi Mehter Takımı'nın gösteri ile renklenen kutlamalara Nazillili vatandaşlar ilgi göstermezken, Nazilli Polis Meslek Yüksekokulu'ndan 250 polis adayı tribünde yerini aldı. Nazilli'deki törenleri yaklaşık 2 bin kişi izledi.
Törende stadyumda bulunan vatandaşlar ellerindeki bayraklar ile geçit töreni boyunca Nazilli Polis Okulu Bandosu'nu ve öğrencileri alkışladı. Nazilli'deki Cumhuriyet Bayramı kutlamaları resmigeçit töreni ile sona erdi.