Kartal'a ağır idman!

Süper Ligde aldığı kötü sonuçlarla eleştirilerin hedefinde olan Beşiktaş,  Ziraat Türkiye Kupası'nda  e...


Süper Ligde aldığı kötü sonuçlarla eleştirilerin hedefinde olan Beşiktaş,  Ziraat Türkiye Kupası'nda  evinde ağırladığı Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Mersin İdman Yurdu'nu uzatma bölümünde devirmeyi başardı ve gruplara kaldı: 3-0
10. dakikadaki Fatih Tekke'nin kafa vuruşunu, 23'te İsmail'in şutunu ve hemen ardından Tabata'nın kafa vuruşunu kurtaran Mersin İdman Yurdu kalecisi Eser, maçın dikkat çeken ismi oldu.
İkinci yarıya bir an önce gol atma hevesiyle başlayan Beşiktaş, 57'de Bobo ile yakaladığı pozisyondan yine kaleci Eser'in kurtarışıyla sonuç çıkaramadı. Beşiktaş ataklarına geçit vermeyen Eser 73'te de sahneye çıkarak Holosko'nun şutunu kurtardı. 88'de Hilbert'in ortasında Bobo bir kez daha topu kaleye gönderemeyince soğuktan donan taraftarlar daha da üşüdü.

Sonradan açıldı
90 dakika boyuncu aradığı golü bulamayan Beşiktaş umutlarını uzatmalara taşıdı. Gecenin suskun isimlerinden Guti'nin 100. dakikada çektiği şut defansa çarparak ağlarla buluşunca Kartal rahat bir nefes aldı: 1-0. Bobo 102'de ve 113'te attığı gollerle durumu 3-0 yaparak Beşiktaş'ın gruplara kalmasını sağladı.
Beşiktaş'ta Yusuf Şimşek ile Fatih Tekke ilk kez ilk on birde sahaya çıktı.

MAÇIN KARNESİ

HAKEMLER: Aytekin Durmaz, Muharrem Yılmaz, Bahtiyar Birinci
BEŞİKTAŞ: Rüştü (6)-Hilbert (6), Ersan (6), Zapotocny 5), İsmail (5)  Tabata (5), Fink (5) Holosko Dk.64(5), Guti (6), Yusuf (5 Onur Dk.77)  Fatih (5) Necip Dk.64(5), Bobo (7)
MERSİN İDMAN YURDU: Eser (7)-Mustafa (6), Mehmet (5) Fuat (5), Hüseyin (5)  Erdal (5) Josep Dk.70(5), Hasan (5), Fatih (5), Şehmus (4) Bujor Dk.81), Nurullah (5) Yunus Dk.103),  Sertaç (5)
GOLLER: Guti (Dk.100), Bobo (Dk.102 - 113)
SARI KARTLAR: Nurullah, Eser (Mersin), Necip (Beşiktaş)
KIRMIZI KART: Hasan (Dk.84)

'Gol geç geldi'

Beşiktaş Teknik Direktörü Schuster, Mersin İdmanyurdu karşısında ilk golü atmanın önemli olduğunu ve bunu başararak sonuca gittiklerini söyledi. Alman hoca, "Gol geç geldi. Arkasından bizi rahatlatacak goller geldi. Mersin İdmanyurdu iyi maç çıkardı. Bize zorluklar yaşattı. Hava şartları düşünülürse 180 dakika ölçüsünde bir maç oldu" dedi. Öte yandan kasığındaki sakatlığı nedeniyle ülkesinde tedavi gören Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Ricardo Quaresma dün İstanbul'a geldi.