Balta gitti sopa geldi!

Cumhuriyet Bayramı'nda vizyona girecek olan "Nene Hatun Aziziye" filminin basın gösterimi önceki gün gerçekleş...

Cumhuriyet Bayramı'nda vizyona girecek olan "Nene Hatun Aziziye" filminin basın gösterimi önceki gün gerçekleştirildi. İstanbul'daki Maçka G-Mall'da yapılan gösterime, başrol oyuncuları Açelya Elmas ve Barış Koçak'ın yanı sıra filmin yapımcıları Sabahattin Kat ve Veysi Dündar ile müziklere imza atan Mustafa Ceceli de katıldı. İlk defa bir sinema filmi için müzik yapan Mustafa Ceceli, böyle bir projede payı olduğu için mutlu olduğunu söyledi. Yapımcı Sabahattin Kat, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun danışmanları ile görüştüklerini, bakanlığın filmi değerlendirdiğini ve okullarda gösterilmesine sıcak baktığını söyledi.

APAR TOPAR DEĞİŞİKLİK
Sabahattin Kat, bir hafta içinde kesin cevabı alacaklarını söyledi. Okullarda gösterim öncesinde, filmin afişi de apar topar değiştirildi. Yapımcılar afişte "şiddeti çağrıştırmasın diye" başrol oyuncusu Açelya Elmas'ın baltalı fotoğrafının yerine sopalı fotoğrafını kullandı.

'Züğürt Ağa gibiyiz'
Osmanlı - Rus Savaşı sırasında Erzurum halkının gösterdiği kahramanlığın ve "Nene Hatun" karakterinin hayatının anlatıldığı film için iki bin dönümlük 20 haneli köy kurduklarını söyleyen yapımcı Veysi Dündar, "Bu köyde camiden köy kahvesine kadar her ayrıntı mevcut. Şu anda 'Züğürt Ağa' gibiyiz. Bütün paramızı bu filme yatırdık ama bir köyümüz var. Yani köyü olan tek yapım şirketi biziz herhalde" dedi. Filmin 4 milyon liraya mal olduğunu söyleyen Dündar, hiçbir destek alamadıklarını, öz kaynaklarından yararlandıklarını ifade etti.