Balıkesir'deki kutlamalara hava muhalefeti ve ses sistemi arızası damga vurdu

Balıkesir'de düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlama törenlerine, soğuk hava ve ses sistemindeki arıza damgasını vurdu. Hava muhalefeti sebebiyle saat 1

Balıkesir'de düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlama törenlerine, soğuk hava ve ses sistemindeki arıza damgasını vurdu. Hava muhalefeti sebebiyle saat 10.00'da Atatürk Stadı'nda yapılması planlanan kutlamalar. Kurdereli Spor Salonu'nda alındı. Burada da ses sistemindeki arıza sebebiyle konuşmaların ardından kısa kesildi.

Kutlama programı, saat 09.00'da vilayet binasında Vali Yılmaz Arslan, Belediye Başkanı İsmail Ok ve Garnizon ve Okullar Komutanı Korgeneral Tevfik Özkılıç tarafından tebriklerin kabulüyle başladı. Saat 10.00'da Kurtdereli Kapalı Spor Salonu'ndaki törene Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur, Vali Arslan, Başkan Ok, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Akif Okur ve üyeler, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar, İl Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Korgeneral Özışık, Bakım Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tümgeneral Atilla Gürdere, Astsubay Meslek Yüksekokulu Komutanı Tuğgeneral Memduh Hakbilen, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Gürcan Sercan, Baro Başkanı Muzaffer Mavuk, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Saylan, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ve diğer vatandaşlar katıldı.

Vali Arslan, burada yaptığı konuşmada Atatürk, silah arkadaşları ve onlara inanmış bir milletin, Kurtuluş Savaşı'nı cumhuriyetin ilanıyla taçlandırmasının, yakın tarihin en önemli olaylarından olduğunu söyledi. Bu büyük başarının, esaret ve sömürü altındaki mazlum milletlerin bağımsızlık hareketlerine başlaması için güçlü bir dayanak ve moral kaynağı olduğunu belirten Arslan, "Türkiye Cumhuriyeti'nin her ferdinin, gerek eğitim sürecinde gerekse günlük yaşamında bunları öğrendiğini, yaşadığını ve özümsediğini düşünüyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin 87 yıllık serüveni, bir başarı ve uygarlaşma öyküsüdür. Bugün Türkiye Cumhuriyeti, gerçek anlamda demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir." dedi. Vali Arslan daha sonra şiir yarışmasında derece alan öğrencilere plaket verdi.

Programda öğrenciler tarafından, günün önem ve anlamını belirten şiirler okundu. Mehmetçik İlköğretim Okulu Halk Oyunları Ekibi ise ses sistemindeki arıza sebebiyle zorluk çekti. Müziğin kesilmesi üzerine alkışlarla tempo tutuldu. Arıza giderilince öğrenciler oyuna yeniden başladı ancak ikinci defa arızalanınca program iptal edildi.