KKTC meclisinde balonlu eylem

KKTC Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, bugünkü oturumunda ilginç bir protestoya sahne oldu. Anamuhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Gazimağusa Mil

KKTC Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, bugünkü oturumunda ilginç bir protestoya sahne oldu. Anamuhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Gazimağusa Milletvekili Arif Albayrak, bakanların ve iktidar milletvekillerinin meclis toplantısına ilgisizliğini meclis kürsüsünde balonla protesto etti.

Gündem dışı konuşma için meclis başkanından izin alarak kürsüye büyük bir siyah poşetle çıkan Albayrak, kürsüde siyah poşetten çıkardığı içi helyum gazı dolu olan balonların üstüne bakanlarının isimlerini yazarak hükümeti protesto etti. Albayrak'ın davranışına müdahale eden Meclis Başkanı Hasan Bozer, meclis tavanında uçuşan balonların kaldırılması için oturuma bir süre ara verdi.

Kürsüye gelişinde poşetten çıkardığı ve üzerinde bakanların adı yazan içi helyum gazı dolu 11 turuncu balonu gösteren Albayrak, "Bu balonlar müdahale edilmediği sürece 8 saat duracak ve bakanların görevini yapacak. Yoklama yapıldı, arkadaşlar 5 dakika sonra çıktı. Bakalım kimler var?" diyerek milletvekili yoklama çizelgesini yeniden okudu.

Albayrak, daha sonra, balonların üstünden bakanların adını okuyarak "yoklama" yaptı. Genel Kurul'da hazır olmayan bakanların adını okurken, haklarında yorumlar da yapan Arif Albayrak, "Sizi Kıbrıs Türk halkına havale ediyorum." dedi.

Meclis Ergenekon Araştırma Komisyonu Başkanı UBP milletvekili Ahmet Çaluda'nın ismini okuyup salonda göremeyen Albayarak, Çaluda'nın Ergenekon Terör Örgütü üyeliğinden gözaltına alınan ve geçtiğimiz gün serbest bırakılan Türk Metal İş Sendikası Başkanı Mustafa Özbek'i ziyarete gittiğini ima ederek,"Herhalde birilerini ziyarete gitti, Türkiye'den çıkamaz ya birileri." yorumunda bulundu.

Albayrak'ın balonların üstünde yazan bakanların isimleri okuyup elinden bıraktığı sırada meclis salonuna giren UBP'liler arasında gerginlik yaşandı.

MECLİS BAŞKANI MÜDAHALE ETTİ

Bu sırada oturum başkanlığını Ömer Kalyoncu'dan devralıp Başkanlık koltuğuna gelen Meclis Başkanı Hasan Bozer, "Balonla kürsüde konuşmak, bu Meclis'in geleneklerine uymaz. Buraya kravatsız bile çıkılmaz. Balonları lütfen iade edin ve konuşmanıza devam edin." dedi.

Albayrak "Sizi vatandaşa havale ediyorum." diyerek konuşmasını bitirdi. Daha sonra meclis görevlileri balonları meclis oturum salonundan çıkardı.