Ckm'de 'Arşın Mal Alan' Sahnelendi

Samsun Devlet Opera ve Balesi, Üzeyir Hacıbekov'un ünlü eseri, "Arşın Mal Alan" adlı opereti, Canik Kültür Merkezi'nde sahneledi.

Samsun'un en önemli kültür yatırımı olan Canik Kültür Merkezi, Üzeyir Hacıbekov'un ünlü eseri, "Arşın Mal Alan" adlı operet ile ilk perdesini açtı. Samsun Devlet Opera ve Balesi sanatçılarının sahnelediği "Arşın Mal Alan" opereti sanat severler tarafından büyük beğeni topladı. Kültür sentezinin yaşandığı opereti Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürü Erdoğan Şanal, Azerbaycan Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Necibe Nesibova, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Azer Kasımzade, AK Parti Canik İlçe Başkanı Yılmaz Hocaoğlu, Opera Başrejisörü Mehmet Yılmaz, Romanlar ve çok sayıda izleyici izledi.
Canik'te nelerin değiştiğinin ve daha nelerin değişebileceğinin en somut, en gerçekçi ifadesinin kendisini bu gecede gösterdiğini ifade eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Operet kültürünün en önemli eserlerden birisi olan ve birçok dile çevrilerek büyük ün kazanmış 'Arşın Mal Alan' operetiyle ilk perdesini açan Canik Kültür Merkezi, bundan sonra Samsun'un sanatsal ve kültürel ruhuna önemli katkı sağlayacak. Eğitim, sanat ve kültür milletleri millet yapan en önemli unsurlardır. Bunu yaşatırsanız milleti yaşatırsınız. Daha önce hiçbir şekilde yolunuzun düşmeyeceği Samsun'un en taşra ve en varoş bölgesinde opera izlemek üzere toplanmış bulunuyoruz. Sizlere değişimin ne olduğunu da artık kelimelerle anlatmanın gereksiz olduğunu anlatmıyor mu bu gece" dedi.

"CKM'Yİ CANLI TUTACAĞIZ"
Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürü Erdoğan Şanal ise Canik'te kültür ve sanat alanında müthiş bir gelişim gözlediklerini kaydetti. Şanal, "Canik Kültür Merkezi'nde ilk kez sahneye çıkacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Başkan Genç'in öngörüsü, geleceğe bakışı, kültür ve sanatın bir bölgeye neler katabileceği düşüncesi doğrultusunda böyle müthiş bir kültür merkezi ortaya çıktı. Samsun Devlet Opera ve Balesi olarak bu merkezi sürekli canlı tutmaya çalışacağız" diye konuştu.

ROMANLAR DA İZLEDİ
Muhteşem bir gösterinin sergilendiği geceye ayrı anlam katan bir diğer olay ise hayatlarında ilk kez opera izleyen Romanların opera kültürü ile tanışmaları oldu. Kültürel farklılıkların ortadan kalktığı bir ortamda sanatseverlerle aynı havayı teneffüs etmekten mutluluk duyduklarını belirten Romanlar, Başkan Genç'e teşekkür etti.