Cizre'de Olaylı Gece

Hakkari'de 7 Eylül 2010 tarihinde güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada ölü ele geçirilen PKK'lılardan Yusuf Şahin'in Şırnak'ın Cizre ilçesindeki cenazesinde olaylar çıktı.

Cizre'de Olaylı Gece
Hakkari kırsalında güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmada ölü olarak ele geçirilen ancak cenazesi başka bir PKK'lının cenazesi ile karıştırılan Yusuf Şahin'in cenazesi, dün Malatya Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak Şırnak'ın Cizre ilçesine getirildi. Gece geç saatlerde Cizre'ye getirilen cenaze, yasa dışı sloganlar eşliğinde Cizre Asri Mezarlığı'na defnedildi. Güvenlik güçleri ilçe genelinde yoğun güvenlik önlemi alırken, cenazenin defnedilmesinden sonra sokak ve caddeler savaş alanına döndü. Cizre-İdil
karayolu ve E24 uluslararası karayolunda izinsiz gösteri yapmak isteyen çoğunluğu küçük yaştaki çocuklardan oluşan grup, yollara çöp konteynırları ve araç lastiklerini yakarak barikat kurdu. Polise ses bombası ve taşlarla saldıran grup dağılmayınca çevik kuvvet ekipleri, tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahalede bulundu. Göstericiler Cudi Mahallesi'nin ara sokaklarına doğru kaçtı. Savaş alanına dönen ilçede olaylar geç saatlere kadar devam etti.
Hakkari'de ölü ele geçirilen ve DNA testi için Malatya Adli Tıp Kurumu'na götürülen 9 teröristten sözde Yusuf Şahin'e olan cenaze, ailesi tarafından 14 Eylül 2010 tarihinde Malatya Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak Cizre'de defnedilmişti. Ancak DNA testi sonuçları belli olunca Cizre'ye getirilen cenazenin Şahin'e ait olmadığı tespit edilmiş, Malatya Savcılığı durumu aileye bildirmişti.