Bursa'da Sel Manzaraları

Bursa'da akşam saatlerinde başlayan ve giderek hızını arttıran yağmur beraberinde su baskınlarını getirdi. Belediye ve itfaiye ekipleri evlerdeki suları tahliye etmek için çalışıyor.

Akşam 16:00 sıralarında başlayan ve giderek hızını artıran yağmur, su baskınlarına yol açtı. Birçok ev ve iş yerini su basarken maddi hasarlar meydana geldi. Evlerini ve iş yerlerini su basan vatandaşlar, suların tahliye edilmesi için BUSKİ ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Gelen ihbarlara yetişmekte zorlanan ve ekip sayıları yetersiz olan belediye yetkilileri, vatandaşları sakin olmaları konusunda uyardılar. Merkez Osmangazi ilçesi Hamitler Mahallesi Pınar, Aşık ve Gür Sokak'ta ev ve iş yerlerini su
basan vatandaşlar, kendi imkanları ile evlerine dolan suyu dışarı atmaya çalıştılar. Bazı mahalle sakinleri, geçen hafta meydana gelen yağışta da evlerinin sular altında kaldığını ifade ederek yetkililerin selden sonra herhangi bir çalışma yapmadıklarını iddia ettiler.
Diğer taraftan, Hamitler Mahallesi Pınar Sokak'ta kahvehanesini su basan Cafer Esen, sel suları ile dolan kahvehanesinde arkadaşları ile birlikte çay içerek kağıt oynadı. Dizlere kadar suyun bulunduğu kahvehanede, su bir kapıdan girip diğer kapıdan çıktı. Yetkilileri protesto eden mahalle sakinleri, yaklaşık 1 metrelik suyun içinde sandalyelerini alarak kağıt oynadılar. Kahvehanedekiler, "Göl çay bahçesine hoş geldiniz. Yakında burada balık avlayacağız" diyerek içinde bulundukları duruma sitem ettiler.


ARAÇLAR YOLDA KALDI
Bursa'nın geniş bir kesiminde etkili olan yağmur yağışı trafikte seyir halinde olan sürücüleri de olumsuz etkiledi. Merinos Kavşağı'nda yola dolan su sebebi ile araçlar ilerlemekte zorluk çekti. Bazı araç sürücüleri ise sağanak yağıştan dolayı önlerini göremedi ve araçlarını yol kenarına park edip yağmurun durmasını beklediler. Yağan yağmurdan dolayı yolların kaygan olması sebebiyle çok sayıda yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. BUSKİ, itfaiye ve polise çok sayıda ihbar telefonu
geldi. Selden dolayı bazı manavlarda bulunan sebzeler de yollara saçıldı.