Tokatlı Çiftçiler Erzincan'da

Son yıllarda tarım sektöründe büyük ilerlemeler kaydeden Erzincan bölgenin diğer illerinde tarımla uğraşan çiftçilerin de dikkatini çekiyor

Tokatlı Çiftçiler Erzincan'da
Son yıllarda tarım sektöründe büyük ilerlemeler kaydeden Erzincan bölgenin diğer illerinde tarımla uğraşan çiftçilerin de dikkatini çekiyor. Özellikle meyvecilik ve sebzecilik sektöründeki gelişmeleri yerinde görmek isteyen çiftçiler, bu kapsamda Erzincan ve ilçelerine tarımsal amaçlı geziler düzenliyorlar. Bu kapsamda Tokat'ın Niksar ilçesinden bir grup çiftçi Erzincan'daki gelişmeleri yerinde görmek üzere tarımsal amaçlı bir gezi düzenlediler.
Niksar'a bağlı Gökçeli Beldesi Belediye Başkanı Ayhan Öztürk, Niksar İlçe Tarım Müdürlüğü'nde görevli Ziraat Mühendisi Ali Osman Türker ve Tarım Danışmanı Adem Bıyık gözetimindeki 15 kişilik çiftçi grubu Erzincan'da meyvecilik ve bağcılık alanlarında incelemelerde bulundular.Tarım İl Müdürlüğü'nden uzman bir ekibin rehberliğinde Erzincan'da meyvecilik ve bağcılık alanlarını gezen çiftçiler, teknik geziden memnun ayrıldılar. Özellikle Cimin Üzümü'nün yetiştirilmesi ile ilgili olarak yetkililerden bilgi alan çiftçiler, cimin üzümüne hayran kaldılar.