SERKA Sarıkamış'ta toplandı

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), 20 Ekim'de başlattığı İktisadi Gelişme Mali Destek Programları kapsamında Kars'ın Sarıkamış ilçesinde proje tanıtımlar

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), 20 Ekim'de başlattığı İktisadi Gelişme Mali Destek Programları kapsamında Kars'ın Sarıkamış ilçesinde proje tanıtımlarını gerçekleştirdi.

Toplantıda konuşan Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, ilçede turizm ve hayvancılığın iki önemli öncelik olduğunu söyledi. Bu konuda kalkınma ajansının destek projelerinden istifade etmeyi düşündüklerini vurgulayan Kaymakam Ermiş, "Çok yakında bir teknik ekip oluşturacağız. Teknik olarak vatandaşlarımıza destek olacak bir ofisimiz olacak. Yani vatandaşlarımıza proje nasıl yapılır, projenin tarihi ve dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda destek olacağız. Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri ile sürekli işbirliği içinde olacağız." dedi.

Proje hakkında katılımcılara slayt eşliğinde bilgi veren SERKA uzmanlarından Muhammet Demir ise, "KOBİ'lere yönelik İktisadi Gelişme Mali Destek Programı'nın genel amacı; tarıma dayalı sanayi, imalat sanayi ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren KOBİ'lerin mali ve teknik kapasitelerini artırarak ve rekabet güçlerini geliştirerek bölgede sürdürülebilir ekonomik kalkınmanın sağlanmasına katkıda bulunmaktır. Bu programın öncelikleri şunlardır: İşletmelerde modern üretim teknikleri kullanımının yaygınlaştırılması, ürün çeşitliliği ve yenilikçi uygulamaların artırılması ve Ar-Ge altyapısının geliştirilmesi, işletmelerin markalaşma, pazarlama ve ihracat kapasitelerinin artırılması, kalite yönetim sistemlerinin kurularak ulusal ve uluslararası standartların sağlanması, turizm sektöründe faaliyet gösteren firmaların kapasitelerinin ve hizmet kalitelerinin artırılması." diye konuştu.

Demir, KOBİ'lere yönelik bu program kapsamında desteklenecek projeler için 2010 yılında tahsis edilen toplam kaynak tutarının 8 milyon 500 bin TL olduğunu belirtti. Mali destek tutarının asgari 40 bin TL, azami 400 bin TL olduğunu da ifade eden Demir, hiçbir desteğin, projenin toplam uygun maliyetinin yüzde 50'sinden fazla olamayacağının altını çizdi.

Sarıkamış Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen bilgilendirme toplantısına Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, Belediye Başkanı İlhan Özbilen, SERKA uzmanları, il daimi encümenleri, daire amirleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri yatırımcılar ve esnaf katıldı.