Pet Show 2010 sona erdi

İzmir'de düzenlenen 13. Evcil Hayvan Fuarı (Pet Show 2010)'na, Egeli hayvan severler yine büyük ilgi gösterdi. Uluslararası İzmir Fuar Alanı'nda dört

İzmir'de düzenlenen 13. Evcil Hayvan Fuarı (Pet Show 2010)'na, Egeli hayvan severler yine büyük ilgi gösterdi. Uluslararası İzmir Fuar Alanı'nda dört gün süren fuarı, 23 bin 142 kişi ziyaret etti.

Hayvan ve doğa sevgisinin gelecek kuşaklara aktarılması için çalışan Efor Fuarcılık, Pet Show 2010'un açılışını anaokulu öğrencileriyle birlikte yaptı. Minikler, özellikle yavru kedi ve köpeklerin, küçük at ve güvercinlerin bulunduğu stantlarda daha fazla vakit geçirdi. Fuarda bu sene okyanusların derinliklerindeki görüntüler, dev akvaryumlara yansıdı. Osmanlı sultanları için melezlemelerle geliştirilen, kanaryadan küçük gagaları, bir tüy veya telekte en az iki üç renkli desenleriyle dikkat çeken ''Hünkâri'' cinsi güvercin de ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti. Bir kişinin "golden retriever" cinsi köpeğine ise yerdeki çöpleri çöp kutusuna attığı için "çevreci köpek" lakabı takıldı. Hayvan figürlü animasyonlar, tiyatro oyunları, köpek eğitim ve itaat gösterileri, İzmir Büyükşehir Belediyesi AKS köpekleri ve İl Emniyet Müdürlüğü'nün K9 köpeklerinin nefes kesen gösterileri ilgiyle seyredildi. Çocuklar, oyun hamurundan yaptıkları balık motifleri ve resimlerle yarıştı. Efor Fuarcılık özel masasında da istedikleri figürde yüz boyaması yaptırdılar.

Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele, "Başarılı bir organizasyonu daha geride bıraktık. Bu başarıda elbette bizim kadar, katılımcılarımız ve 20 bini aşkın ziyaretçimiz de pay sahibidir. Sektördeki yenilikler tanıtıldı, konuların uzmanlarından doyurucu bilgiler alındı. Bizim sponsorluğumuzla basılan 'Eda ile Ponpon' adlı hikâye kitabını, fuarı ziyaret eden tüm çocuklara dağıttık." dedi. Eyigele, Pet Show 2010'un şenlik havasında geçtiğine dikkat çekerek, gelecek yıl yine ekim ayında hayvan severlerle biraraya geleceklerini ifade etti.