Mhp'li Türkeş Ve Kumcuoğlu'nun Basın Toplantısı

MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Avrupa Konseyi'nin 28 üyesinin 'teröristbaşı Öcalan'a siyaset hakkı verilmesi' ve 'PKK ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ateşkes ihlallerini tespiti için uluslararası bir komite kurulması' için bir karar önergesi verdiğini belirterek, bu önerinin Avrupa Konseyi Genel Kurulu'na gelmesinin engellenmesi içi

MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Avrupa Konseyi'nin 28 üyesinin 'teröristbaşı Öcalan'a siyaset hakkı verilmesi' ve 'PKK ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ateşkes ihlallerini tespiti için uluslararası bir komite kurulması' için bir karar önergesi verdiğini belirterek, bu önerinin Avrupa Konseyi Genel Kurulu'na gelmesinin engellenmesi için Başbakan Erdoğan ve yetkilileri göreve çağırdı.
MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş ve Aydın Milletvekili Ertuğrul Kumcuoğlu, Avrupa Konseyi'nin son dönemsel toplantısından bir hafta sonra Avrupa Konseyi Başkanlık Divanı'na 28 üyenin imzasıyla Türkiye ile ilgili bir dizi karar tasarısı önerisi hakkında TBMM'de bir basın toplantısı düzenledi. Tuğrul Türkeş, 13 Ekim'de Başkanlık Divanı'na sunulan karar önergesinin ilk paragrafında, 'Türkiye'de Mayıs ya da Haziran 2011 tarihinde gerçekleşecek olan ulusal seçimler, ülkenin gelecekteki gelişimi için
büyük önem arz etmektedir. (Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi) AKPM, AK Parti hükümeti ve temsilcilerinin Kürt toplumu temsilcileriyle son temaslarını, ayrıca CHP'nin Kürt konusunda yeni bir politika geliştirilmesi yolundaki çabalarını memnuniyetle karşılamaktadır' denildiğini kaydetti. Söz konusu metinde belli önlemlerin alınmasının talep edildiğini belirten Türkeş, bu önlemleri şöyle sıraladı:
"- Her iki tarafın da ateşkes tatbik etmesi ve olası ateşkes ihlallerini tespit ve rapor edilmesini teminen uluslararası bir araştırma komitesi yaratılması. Yani uluslararası bir komite yaratılacak ve bu taraf dediği bir tarafta terörist grubu malumunuz; diğer tarafta da TSK'nın da ateşkesi ihlal edip etmediğini tetkik edip rapor edecekmiş.
- İki; 'Siyasette aktif olabilmelerini teminen hapishanede olan veya yargılama sürecindeki kişilerin normal siyasi faaliyetlerine imkan verecek gerekli adımları atılması.' Burada 'İmralı canisi' kastediliyor. Biz bunu söylediğimiz zaman, İmralı canisi milletvekili yapılmak isteniyor, siyasi hakları verilmek isteniyor dendiği zaman bizi felaket tellallığı ile paranoya ile, vehimlerle ülkenin yönetilemeyeceğini söyleyenlere de bu maddeyi ithaf ediyorum.
- Bir diğer madde, 'Demokrasiyi güçlendirmek için Seçim Kanunu'ndaki yüzde 10 barajının düşürülmesi'.
- Bir diğer madde de, devlet okullarında Kürtçe öğretilmesine başlanması."
Bu konuda başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu'nu göreve çağırdıklarını ifade eden Türkeş, "Bu bir felakettir. Yani böyle bir konunun Avrupa Konseyi'ne bir karar tasarısı olarak verilmesi de dramatiktir" dedi.
Başbakan Erdoğan'ın MHP'yi zaman zaman Türkiye'nin milli meselelerine yeterince yaklaşmamakla itham ettiğini belirten Türkeş, "Şimdi kendi tabiriyle, kendisini bir samimiyet testine davet ediyorum. Bu konuda başta Başbakan olmak üzere yetkililerin bugünden tezi yok bu konuda gereken adımları atmaları gerekmektedir" diye konuştu.
Aydın Milletvekili Ertuğrul Kumcuoğlu da, bu önerinin Avrupa Konseyi Genel Kurulu'na gelmeden önce önlenmesi gerektiğine vurgu yaparak, hükümetler ve parlamenterler nezdinde gereken temasların geç kalınmadan yapılması gerektiğini söyledi.
Gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Türkeş, bu kararın oylanması ve kabul edilmesi durumunda Türkiye'nin nasıl bir manzarayla karşı karşıya kalacağının sorulması üzerine, şöyle konuştu:
"Bu korkunç bir şey. Türkiye Cumhuriyeti çok ciddi, köklü bir devlettir, kendi sorumluluklarını bilir. Kimsenin de TSK'ya böyle uluslararası bir güç tesis edip de denetlemeye hakkı da, haddi de yoktur. Biz bunun için burada dikkat çekiyoruz" dedi.
Bu kararın yaptırımının ne olacağının sorulması üzerine de Türkeş, bu kararların Türkiye'yi uluslararası arenada çok ciddi sıkıntıya sokabileceğini ve 'Avrupa Konseyi'nin kararlarını ciddiye alan zihniyetlerin bunu kural diye kabul edip uygulamaya kalkabileceklerini' söyledi.

"YAN ÇİZEN AK PARTİ'YDİ"
Başbakan Erdoğan'ın başörtüsü sorununun çözümü ile ilgili 2011 genel seçimini işaret etmesi ile ilgili bir soru üzerine Türkeş, "MHP'nin ip gibi dümdüz ve Türkiye'nin lehine bir uygulaması var. Başından beri biz üniversiteye gitmek isteyen çocuklarımızın, 17-18-20 yaşındaki 8-10 bin kız çocuğumuzun eğitim hakkının elinden alınmaması gerektiğini söyledik ve bunu daha önceki Anayasa değişikliğinde de gereken adımları atarak yaptık. O konuda yan çizen AK Parti idi. Sayın Başbakan'ın kendi tabiriyle, 'kendi
samimiyetsizliğini' ortaya koydu. Halbuki, MHP'nin söylediği doğrultuda adımlar atılsa, bu gündemden kalkar ama bu gündemden kalktığında onlar seçimde nemalanamayabilirler, problem orada yatıyor" dedi.
(MÜG-CC-Y)