KCK, oda seçimlerine müdahale etmiş

Diyarbakır'da bugün 5'inci duruşması yapılan KCK davasının öğleden sonraki bölümünde, iddianamenin sanıklar ile ilgili bölümünün okunmasına devam edil

Diyarbakır'da bugün 5'inci duruşması yapılan KCK davasının öğleden sonraki bölümünde, iddianamenin sanıklar ile ilgili bölümünün okunmasına devam edildi. Savcı, KCK sanıklarıyla ilgili suçlamaları tek tek okudu.

Savcı, KCK'nın, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası başkanlık seçimlerine müdahale ederek, gösterdikleri listenin seçilmesini sağladıklarını söyledi.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde sanıklardan Çimen Işık, Zöhre Bozacı, Mehmet Nimet Sevim, Bayram Altun, Alican Önlü, Demir Çelik, Ahmet Birsin, Hasan Hüseyin Ebem, Encan Akyol, Ercan Sezgin, Temer Tanrıkolu, Kutbettin Kurt, Ebru Günay, Servet Özen, Nurettin Demirtaş, Ahmet Makas, Mazlum Tekdağ, Bahri Çelen, Hasan İnatçı, Rahmi Özmen, Mikail Karakuş, Ahmet Ertak, Ümit Aydın ve Seda Akbaş Can ile ilgili bölümü okudu.

Savcı, sanıklardan Mehmet Akın'ın PKK'ya para sağlamak için kurulan mali komitede yer aldığını belirterek, para toplamak için iş adamlarına davetiye gönderdiğini belirtti. Savcı, sanığın ortam dinlemelerinde, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası başkanlık seçimlerine müdahale ederek belirledikleri listenin seçilmesini sağladıklarını söyledi. Sanıklardan Ercan Sezgin'in, dosyanın sanıklarından Hüseyin Yılmaz'la görüştüğünü ve seçimde Ağrı'da kazanamadıkları için 'Ağrı'yı Ermenistan'a verelim gitsin' şeklinde esprili şekilde amaçlarını ortaya koyduğunu anlattı. Savcı, sanıklardan Kutbettin Kurt'un, kırsala eleman göndermekle sorumluluğu ve kırsaldaki örgüt mensupları ile sürekli görüştüğünü belirtirken, sanıklardan Av. Ebru Günay'ın da İmralı, Avrupa ve KCK Türkiye Meclisi arasında köprü ayağı işlevini yerine getirdiğini anlattı. Savcı sanıklardan Mehmet Abbas'ın eşinin tayini için Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğü'ne baskı yaptığını, Bahri Çelen'nin alış-veriş merkezlerinden rüşvet aldığını ve KCK adına arsa takip işini yaptığını, sanıklardan Hasan İnatçı'nın ise tehditle para topladıklarını, vermeyenlerin iş yerine zarar verdiklerini dile getirdi.

Savcı, sanıklardan Mikail Karakuş'un yanında bulunan 3 kişiyi terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna göndermek üzereyken yakalandığını, Diyarbakır Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş'ı da İstanbul'a bir firmadan KCK için 100 milyon TL almak için gönderdiğini anlattı. Mahkeme heyeti, avukatların tahliye talebine yer olmadığını belirterek, davayı erteledi.