Havran'da Asayiş Toplantısı

Balıkesir'in Havran ilçesinde geçtiğimiz gün yeni açılan öğretmen evi lokallinde yapılan asayiş toplantısında sorunlar masaya yatırıldı.

Havran'da Asayiş Toplantısı
Toplantıya Havran Kaymakamı Orhan Balcı, Havran Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu, Havran İlçe Jandarma Komutanı Üstteğmen Alim Yıldırım, Havran İlçe Emniyet Müdürü Kemal Hiçyılmaz, Havran İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Dalyancı, mahalle muhtarları ve okul müdürleri katıldı.
Kaymakam Orhan Balcı toplantıda şunları söyledi; "Havran'da emniyetimiz ve jandarmamıza halkımızın bakış açısı çok güzel. Her konuda yardımcı ve destek oluyorlar. Bu güveni sağlamak halk nezdinde çok önemli. Jandarma Komutanımızı ve Emniyet Müdürümüzü başarılı çalışmalarından dolayı kutluyorum."
Mahalle muhtarlarının genel sorunu ise, bazı cadde ve sokak lambalarının yanmayışı oldu. Bu konuda ise, Kaymakam Balcı, "Tedaş'ta değişiklilik söz konusu idareci yönünden değişiklilik olmayacak şirket değişikliği gerçekleşecek" dedi. İlçenin bazı sokaklarında araç içinde alkol alan vatandaşlardan dert yanan Tekke Mahalle Muhtarı Emine Kelebekli, Emniyet ekiplerinin bu sokaklarda devriyelerini sıklaştırılmasını istedi.
Belediye Başkanı Hasan Lofçalıoğlu ise, "10 Zabıta ekibimiz ile ilçenin güvenliği konusunda emniyetimize destek oluyoruz. Yaptırım konusunda zabıtanın da kabahatler kanununa göre yetkisi bulunmakta" dedi. Tüm ülkede uygulanan Toplum Destekli Polis projesi hakkında bilgi sunan Polis Memuru Oktay Karagöz, Toplum Destekli Polis uygulamasını okullarda iş yerlerinde bizzat anlattığını, konferans verdiğini söyledi.
Toplantının Okçuluk ve Teniz Derneği'nde yapılacağı duyurulmuştu, ancak borcu nedeniyle derneğin elektriklerinin kesildiği, bu yüzden yeni Öğretmenevi lokalinde yapıldığı öğrenildi.