HAKSEN Sütçü İmam'ı anacak

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) Kahramanmaraş İl Teşkilatı, kurtuluş mücadelesinin önemli simgelerinden biri olan Sütçü İmam'

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu (HAKSEN) Kahramanmaraş İl Teşkilatı, kurtuluş mücadelesinin önemli simgelerinden biri olan Sütçü İmam'ı 31 Ekim'de düzenleyeceği bir dizi etkinlikle anacak.

Daha önce Kahramanmaraş'ın kurtuluş günü olan 12 Şubat'ın 'İstiklal Savaşı Kahramanlarını Anma Günü' olarak kutlanması için imza kampanyası düzenleyen HAKSEN Kahramanmaraş İl Teşkilatı, 31 Ekim'de de kurtuluş mücadelesinin önemli simgelerinsen olan Sütçü İmam'ı anmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda, 31 Ekim'de ilk olarak Sütçü İmam Olayı'nın meydana geldiği Uzunoluk Hamamı'nın önünde toplanılacak. Ardından, Sütçü İmam'ın kabrinin bulunduğu Çınarlı Camii'ne gidilerek dua edilecek.

31 Ekim akşamı da Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde Sütçü İmam'la ilgili geniş katılımlı bir anma etkinliği gerçekleştirilecek. Belgesel gösteriminin de yapılacağı programda, HAKSEN İl Temsilcisi Dr. Gökhan Gökşen, '31 Ekim 1919'dan Günümüze Yansımalar' başlıklı bir sunum yapacak. Prof. Dr. Aytaç Açıkalın'ın da konuşmacı olarak katılacağı etkinlikte, bir başka İstiklal Savaşı kahramanı olan Abdal Halil Ağa'nın torunları davul gösterisi sergilenecek. HAKSEN İl Temsilcisi Gökşen, "Kahramanmaraş'ın ve Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli kahramanlarından olan Sütçü İmam'ın ruhunu tekrar hatırlatmak amacıyla HAKSEN tarafından yapılan bu etkinliğe bütün halkımızı davet ediyoruz." dedi.