Emniyet ve Milli Eğitim Müdürlüğü çocukları suçtan korumak için işbirliği yaptı

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde, İlçe Emniyet ve Milli Eğitim müdürlüklerinin ortaklaşa düzenlediği 'Öğrencilere Basit Tedbirlerle Suçtan Korunma,

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde, İlçe Emniyet ve Milli Eğitim müdürlüklerinin ortaklaşa düzenlediği 'Öğrencilere Basit Tedbirlerle Suçtan Korunma, İletişim ve Bilgi Paylaşım' konulu seminerlerin ilki Cengiz Topel İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirildi.

2010–2011 Eğitim-Öğretim dönemini kapsayan seminerler, 10 ilköğretim, 5 de ortaöğretim kurumunda düzenlenecek. 640 öğrenciye 30'ar saat eğitim verilmesinin amaçlandığı çalışmaların ilki Cengiz Topel İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirildi. Seminerde öğrencilere hitap eden Pazarcık Kaymakamı Mustafa Sarıkaya, internetin faydalı olduğunu, ancak yanlış yerlerde kullanıldığı takdirde önü alınmaz zararlara yol açacağını kaydetti. Proje hakkında bilgi veren İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Osman Dal da "Bu projenin amacı öğrenciler ile polis arasındaki bağı güçlendirmek, öğrencileri bilgilendirmek bilinçlendirmek, öğrencilerin suç oluşumuna karşı gerekli tedbirleri almalarını sağlamak, polis akademisi ile polis meslek yüksek okulları giriş sınavlarıyla ilgili bilgi vermek ve sosyal yaşamı desteklemek gibi konuları içeriyor" dedi. Bu eğitimin sonucunda öğrencilerin özgüveninin artacağını söyleyen Dal, "Suç oranının en düşük seviyelere indirilmesi, öğrenciler ile polis arasında karşılıklı sevgi, saygı ve güven ortamının güçlendirilmesi ve öğrencilerde yersiz suç korkusu varsa bunun azaltılmasını amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.