Altyapı Çalışmaları Devam Ediyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT) altyapı sorununu çözmek için kentin dört bir yanında yağmursuyu ve kanalizasyon çalışmalarını sürdürüyor.

Altyapı Çalışmaları Devam Ediyor
2013 yılına kadar Antalya'nın altyapı sorununu çözmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi yatırımlara devam ediyor. Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT) altyapı sorununu çözmek için kentin dört bir yanında yağmursuyu ve kanalizasyon çalışmalarını sürdürürken, çalışmalar nedeniyle vatandaşların mağdur olmaması için bilgilendirme yapan ASAT, Antalya'nın çeşitli bölgelerinde süren ve yatırım planına alınan altyapı çalışmalarını şöyle açıkladı:
"Metin Kasapoğlu Caddesi ile Portakal Çiçeği Caddesi kesişiminde bulunan eski Mezbaha Kavşağı üzerinde yağmur suyu çalışması başlatıldı. 26 Ekim - 12 Kasım tarihleri arasında iki etap halinde gerçekleştirilecek çalışma sonunda orta refüj düzenlemesi ve asfalt yenilemesi de yapılacak. Çalışmalar esnasında Paşa Kavakları Caddesine bağlanan 1429. Sokak ile Paşa Kavakları Caddesi 1429. Sokak-B. Onat Caddesi arasındaki trafik mevcut akış yönünün tersine çalıştırılacak. 25 Ekim - 28 Ekim tarihleri arasında Lara Bozkan Petrol mevkiindeki 1506. ve 1947. sokakların Lara Caddesi üzerindeki mevcut kanalizasyon şebekesine bağlantısı yapılıyor. Çalışmalar boyunca bölgedeki trafik akışı yönlendirme levhaları ile alternatif sokaklara kaydırıldı. 25 Ekim-29 Kasım arasında ise Perge Bulvarı batı şeridi üzerinde yapımı planlanan mevcut kanalizasyon şebekesine bağlantı imalatlarına iki etap halinde başlandı. İlk etapta Perge Bulvarı batı şeridi üzerinde, Andeva Kavşağı ile 1561. Sokak arasında başlatılan çalışmalar 25 Ekim - 12 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. İkinci etapta 22-29 Kasım tarihleri arasında 1561. Sokak ile Avni Tolunay Caddesi arasında çalışma yapılacak. Çalışmalar esnasında trafik tek şeritten kontrollü olarak yönlendirilecek.
1 Aralık - 19 Aralık tarihlerinde ise Perge Bulvarı kuzeyi ve Perge-Aspendos-Termesos Bulvarı kesişimindeki kavşakta (Yörükoğlu Kavşağı) planlanan çalışmalar kapsamında yağmursuyu ve kanalizasyon şebekesi imalatları yapılacak. 1'inci kısım çalışma bölgesindeki (Aspendos Bulvarı- Andeva Hastanesi Arası) yağmursuyu imalatları, kanalizasyon şebeke imalatları ile paralel devam edecek. Bu çalışmanın ardından 2'nci kısım çalışma bölgesindeki (Termesos - Aspendos - Perge Bulvarı Kesişimi ve Termesos Bulvarı Bağlantısı) yağmursuyu hattı imalatlarına devam edilecek ve Termesos Bulvarı üzerindeki mevcut yağmursuyu hattına bağlantı sağlanacak. 29 Kasım - 5 Aralık arasında da Narenciye Caddesi üzerindeki mevcut kanalizasyon şebekesine yapılacak olan 5 adet bağlantı çalışması gerçekleştirilecek. 29 Kasım - 5 Aralık tarihlerinde ayrıca Tınaztepe Caddesi üzerindeki mevcut kanalizasyon şebekesine yapılacak olan bağlantı çalışmasına başlanılması kararı alındı. 13 Aralık - 23 Aralık arasında Recep Peker Caddesi güneyi 1269. Sokak üzerindeki kanalizasyon şebekesi imalatı çalışmaları yapılacak."
KALDIRIMDA YÜRÜTÜLECEK KANALİZASYON ÇALIŞMALARI
Kasım ve Aralık aylarında şehrin muhtelif bölgelerinde (Sinanoğlu Caddesi, Burhanettin Onat Caddesi, Cebesoy Caddesi) trafik akışı engellenmeden kanalizasyon çalışmaları yürütüleceği, kanalizasyon çalışmaları yapılan bölgelerde; çalışmalar esnasında vatandaşların sıkıntı ve mağduriyetlerini engelleyebilmek için el ilanlarının dağıtıldığı ve bilgilendirme, yönlendirme tabelalarının konulduğu da bildirildi.